Αν λατρεύεις τα ζυμαρικά, αν αναζητάς τρόπο να μάθει το παιδί σου να τρώει λαχανικά, αν νηστεύεις αυτήν την Σαρακοστή, σ΄όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, η σημερινή συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς -σεφ Μαρία Παπαγεωργίου, είναι ιδανική επιλογή!
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Κανελόνια γεμιστά με λαχανικά!
Υλικά:
500 gr κανελόνια
3 καρότα τριμμένα
3 πιπεριές τριμμένες
3 ντομάτες τριμμένες
1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
200 gr σπανάκι ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι τριμμένο
λάδι
αλάτι-πιπέρι
400 gr παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη (ή νηστίσιμο τυρί)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Συνταγή:
1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα κανελόνια, περίπου 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσουν.
2. Βάζουμε σε ένα τηγάνι όλα τα λαχανικά μας, αλάτι-πιπέρι και τα σοτάρουμε με λάδι, μέχρι να μαραθούν καλά .
3. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα των λαχανικών μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε απαλείψει με βούτυρο.
4.Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα μας η άλλο τυρί, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ψήνουμε περίπου για 20 λεπτά στους 180 με 200 βαθμούς. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό!
Καλή Όρεξη!