Μια εύκολη συνταγή με ιδιαίτερη γεύση η οποία προτιμάται από γευσιγνώστες με απαιτητικούς ουρανίσκους! Αν σας αρέσουν τέτοιου είδους γεύσεις είναι μια πολύ καλή επιλογή για το σαρακοστιανό μενού σας. Από τα χεράκια της μαμάς-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Σπαγγέτι με αντζούγιες!
Υλικά:
10 αντζούγιες κομμένες στα δυο – φιλέτο (βγαλμένο το κόκκαλο)
1 φλιτζάνι σούπας λιαστές ντομάτες
1 πακέτο σπαγγέτι ή Νο6 μακαρόνια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
παρμεζάνα ή κεφαλογραβιερα τριμμένη για το πασπάλισμα (προαιρετικά )
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο
Συνταγή
1. Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα μαζί.
2.Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τις αντζούγιες αφού τις έχουμε πλύνει καλά από το αλάτι. Σοτάρουμε προσεχτικά για να μη λιώσει το ψάρι μας. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Προσθέτουμε επίσης, λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν. Να γίνει μια ωραία σάλτσα.
3.Βράζουμε τα μακαρόνια και σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο με τη σάλτσα από αντζούγιες. (Πασπαλίζουμε με τυρί.)
Καλή όρεξη!