Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς για την Σαρακοστή: Φασολάκια με σάλτσα Σμυρναίικη

Μια κλασσική συνταγή με φασολάκια, σε συνδυασμό με μια σάλτσα μπελαλίδικη, από τη Σμύρνη, μια καταπληκτική συνταγή από τα τεφτέρια της  μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου. Είναι ότι πρέπει για το Σαρακοστιανό μενού σας.

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ 

 Φασολάκια με σάλτσα  Σμυρναίικη 

Υλικά: 

1 κιλό Φασολάκια στρογγυλά ή πλατιά κατεψυγμένα
3 πατάτες
3 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας Τοματοπολτό 
500 ml Πασάτα 
Λίγο Ελαιόλαδο 
1 κύβο λαχανικών
1 λίτρο βραστό νερό
Λίγο μαϊντανό 
αλάτι –πιπέρι
πάπρικα 
Συνταγή: 
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με ελαιόλαδο. Κατόπιν ρίχνουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Θα προσθέσουμε και τα μυρωδικά, τον κύβο λαχανικών, την πάπρικα και τη πάστα. Ανακατεύουμε προσεχτικά να μη κολλήσει το φαγητό και έτσι ολοκληρώνουμε το σοτάρισμα. 
2. Θα προσθέσουμε την πασάτα ή κον κασέ τοματάκι και το νερό. Ολοκληρώνουμε βάζοντας τα καρότα ψιλοκομμένα σε ροδέλες και τις πατάτες (κομμένες όπως οι φούρνου). Αφήνουμε να βράσει σε 40 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Θέλουμε να βράσουν όλα τα λαχανικά μας καλά. 
Τα μυστικά μου:
-Σε ένα πήλινο κεσεδάκι βάζουμε μια κουτάλα φασολάκια, με μια πατάτα, στη μέση ένα κομμάτι φέτα και μια τσίλι πιπεριά και τα ψήνουμε για 5 λεπτά στο φούρνο. Αυτό να το δοκιμάσετε και θα θυμάστε τις συνταγές της μαμάς Μαρίας!  
Καλή όρεξη! 
Μετάβαση στο περιεχόμενο