Επιλέξαμε μια συνταγή της μαμάς – σεφ Μαρίας Παπαγεωργίου, για τους καλοφαγάδες κρεατοφάγους μας, όπου πραγματικά θέλουν να δώσουν μια γαστρονομική εσάνς στη χοιρινή μπριζόλα τους!!! Θα γλύφετε και τα δαχτυλάκια σας!!!
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα δαμάσκηνου!!!
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
υλικά
2 μπριζόλες χοιρινές
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
1 κούπα τσαγιού δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
1 λεμονί – θέλουμε το χυμό του
2 κουταλιές σούπας λάδι
Η συνταγή στην πράξη:
1. σε ένα μπολ βάζουμε τις μπριζόλες (αφού πρώτα τις έχουμε πλύνει καλά), τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη
2.σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και τοποθετούμε τις μπριζόλες για να τηγανιστούνε καλά, να πάρουν ένα έντονο χρυσαφί χρώμα και από τις δυο μεριές.
3.τις σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού
4. Θα πάρουμε το μουλτι, στο οποίο θα βάλετε λίγο νερό περίπου μισό φλιτζανάκι για αρχή για να πολτοποιήσουμε τα δαμασκηνά. Έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τις μπριζόλες. Μόλις δέσει η σάλτσα μας, το φαγητό μας είναι έτοιμο!!!
Γρήγορο και νόστιμο!!!!!!
Καλή όρεξη!!!