*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Συνταγές αγαπημένες που έχουμε δημοσιεύσει στο juniorscub.gr από αυτές που εσείς ξεχωρίσατε, της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου. Σήμερα, θα μάθετε να κάνετε γρήγορα και εύκολα συνταγές για κρέπες, αλμυρές ή γλυκιές. Μια αγαπημένη συνταγή όπου μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά, οι φοιτητές αλλά και κάποιος που μπαίνει στη κουζίνα για πρώτη φορά!
Η πιο νόστιμη κρέπα είναι αυτή!
1 κούπα αλεύρι, προτείνουμε για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 ½ κούπα τσαγιού γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1. Σε ένα μπολ, προσθέστε πρώτα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακάτεψε τα.
2.Επόμενο βήμα να προσθέσετε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, τα αυγά και το βούτυρο. Πάρτε ένα αυγοδάρτη και ανακατέψτε καλά να μη ν υπάρχουν σβώλοι και να είναι ομοιόμορφο το μείγμα
3.Χρειάζεστε αντικολλητικό τηγάνι για να κάνετε τις τέλειες κρέπες. Το βάζετε στο μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Δε χρειάζεται λάδι ή βούτυρο, το τηγάνι όταν είναι αντικολλητικό κάνει σουπερ κρέπες!
4.Με την κουτάλα της σούπας, θα υπολογίσετε ό,τι αυτή είναι η μία δόση. Οπότε παίρνετε με την κουτάλα μέσα από το μπολ και ρίχνετε στο τηγάνι. Το ανασηκώνετε λίγο να απλωθεί παντού και το αφήνετε στο μάτι. Η κρέπα όταν έχει ψηθεί καλά από τη μια μεριά, θα δείτε πόσο εύκολα θα γλιστρά και θα μπορείτε να τη γυρίσετε αμέσως. Την γυρίζετε με μια σπάτουλα σιλικόνης. “Δε κάνετε απότομες κινήσεις, αμέσως γυρίζει”
5.Συνεχίζετε με την άλλη πλευρά μέχρι να ψηθεί και να ξεκολάει μόνη της.
6.Μόλις ψηθεί, την τοποθετείτε σε μια μεγάλη επίπεδη πιατέλα και συνεχίζετε με την επόμενη. Όσο είναι ζεστή, αυτή που είναι στην πιατέλα, είναι ιδανική για γέμισμα και να μετατραπεί σε γλυκιά ή αλμυρή κρέπα.
Προσοχή! Οι κρέπες ψήνονται καλά σύμφωνα με τη θερμοκρασία που έχετε. Θα δείτε αν αρπάζουν αμέσως τότε χαμηλώστε θερμοκρασία ή αν αργούν να ετοιμαστούν τότε αυξήστε την ένταση