Το καλοκαίρι ιδίως, ουζάκι, παγωμένη μπυρίτσα ή κρασάκι, τα προτιμάμε είτε είμαστε δίπλα στο κύμα, είτε είμαστε στη βεράντα του σπιτιού μας. Το τι θα πιούμε το βρήκαμε, ποιος μεζές θα συνοδέψει το ποτό μας όμως;;; Ο καλύτερος όπως πάντα!!! Αναζητήσαμε σήμερα ένα παραδοσιακό μπελαλίδικο φαγητό και το εντοπίσαμε κι αυτό στα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Σπετζοφάι
Υλικά:
6 λουκάνικα χωριάτικα ή λουκάνικα σχάρας
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
4 πιπεριές μεγάλες πράσινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
4 πιπεριές μεγάλες κόκκινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά (από τις μικρούλες)
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 φλιντζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
Γλυκιά πάπρικα
Λάδι
πιπέρι – αλάτι
Συνταγή:
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε λουκάνικα καλά.
2.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές (πλην της καυτερής) και σωτάρουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
3.Βάζουμε τον πελτέ πάστας και το διαλύουμε προσεχτικά. Αμέσως μετά προσθέτουμε τη ντομάτα την καυτερή πιπεριά, την πάπρικα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
4.Θέλουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λαδάκι και τη σάλτσα!
Τα μυστικά μου:
-Μη προσθέτετε πολλά λαχανικά, χάνει την ισχύει του γευστικά το λουκάνικο.
-Στο σπετζοφάι, θέλουμε να νιώθουμε τα λαχανικά μας ακόμη και το κρεμμύδι, γι αυτό μη τα ψιλοκόβετε, θα εξαφανιστούν στο βράσιμο.
Καλή όρεξη!