Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Ο πιο νόστιμος λαγός στιφάδο

Αυτή η συνταγή έχει φανατικούς θαυμαστές, ακόλουθους πιστούς, χιλιάδες συρρέουν για να γευτούν το μαγειρευτό φαγητό με το κυνήγι και συγκεκριμένα το λαγό. Γι’ αυτό το λόγο σας προτείνουμε την καλύτερη συνταγή από τη μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου. 

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ  
Λαγός στιφάδο !!!
Υλικά: 
1 λαγός κομμένος σε μερίδες
5 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
5 φύλλα δάφνης
1 ματσάκι δενδρολίβανο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρύφαλλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
4 μεγάλες κουταλιές πάστα πελτέ
1 χυμό ντομάτας 
λάδι
αλάτι-πιπέρι
Συνταγή:
1. Τηγανίζουμε πολύ καλά τον λαγό, μέχρι να κάνει κρούστα και τον τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα
2. Στο ίδιο λάδι που τηγανίσαμε τον λαγό, θα σοτάρουμε κρεμμυδάκια (ολόκληρα) και έπειτα θα τα βάλουμε μαζί με το κρέας στην κατσαρόλα
3. Ρίχνουμε το λάδι από το τηγάνισμα στην κατσαρόλα και όλα τα άλλα υλικά μαζί. Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τον λαγό και τα κρεμμυδάκια. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει καλά η σάλτσα.  
Καλή όρεξη! 
Μετάβαση στο περιεχόμενο