Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Πρασόπιτα με γαλοπούλα!

Στο άκουσμα πίτας, σκέφτεστε “φύλλο???  Τώρα τι κάνουμε?” Μην ανησυχείτε η σημερινή συνταγή είναι τόσο εύκολη και το φύλλο, ανοίγει στη στιγμή…, όχι δεν είναι έτοιμο, είναι όμως εύκολο γιατί μας το προτείνει η  μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ  

Πίτα με πράσο και γαλοπούλα! 

Υλικά: 
1/2 κιλό γαλοπούλα κομμένη σε κύβους
1/2 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 κιλό φέτα χοντροτριμμένη
4 αυγά
αλάτι-πιπέρι
 ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Υλικά για την ζύμη
600γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1/2 ποτήρι νερού, ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του καφέ, ξύδι
2 πρέζες αλάτι 
νερό όσο πάρει, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα δάκτυλα 
Συνταγή:
1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση της πίτας και τα ανακατεύουμε καλά. 
2.Με ένα πλάστη ανοίγουμε φύλλο ενώ πρώτα, έχουμε βάλει όλα τα υλικά για τη ζύμη και έχουμε ζυμώσει καλά. Πρώτα χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δυο ίσα μέρη. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο μας και το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. 
3.Ρίχνουμε όλη τη γέμιση να πάει παντού στο ταψί. Την απλώνουμε να είναι ίδια ποσότητα παντού. 
4. Ανοίγουμε το άλλο φύλλο και σκεπάζουμε την πίτα μας. Την αλείφουμε με λάδι,  τη χαράζουμε σε κάθετες σειρές (μόνο το επάνω φύλλο) και ψήνουμε στους 200 βαθμούς. Μόλις το φύλλο μας από επάνω γίνει χρυσό, τότε έχει ψηθεί και η πίτα μας είναι έτοιμη για φάγωμα!!! 
Καλή όρεξη!  

Η συνταγή της μαμάς: Σαρδέλες με κόλιανδρο και κύμινο!

Η συνταγή της μαμάς: Κανελόνια γεμιστά με λαχανικά!

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο