Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Μοσχαράκι με αρακά!

Πολλές φορές αναρωτιέστε με τη να συνοδέψετε το κρέας και συνήθως επιλέγετε ζυμαρικά. Με αυτή τη συνταγή θα αλλάξετε γαστρονομικές συνήθειες… Μια καταπληκτική πρόταση από τη  μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.

 

 

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ  

Μοσχαράκι με αρακά και καρότα!

Υλικά: 
4 μερίδες μοσχαράκι 
300γρ αρακά
4 καρότα κομμένα μπαστουνάκια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κον κασε
2 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας
1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Συνταγή: 
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και βάζουμε το μοσχαράκι να σοταριστεί και από τις δυο πλευρές πολύ καλά. Μόλις πάρει χρώμα το σβήνουμε με το κρασί.
2. Έπειτα προσθέτουμε  τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα αφήνουμε να σοταριστούν με τα προηγούμενα υλικά μας. 
3. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνηθο, το κον κασε και την πάστα, συμπληρώνουμε με 3 ποτηριά νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
4. Όπως είναι το κρέας μας μισοβρασμένο προσθέτουμε τον αρακά, λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Ελέγχουμε το φαγητό μας, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι μέχρι να βράσει καλά το κρέας. Το βράζουμε για 3 ώρες στην εστία έχοντας στο 5 (σχετικά χαμηλή φωτιά). Μόλις είναι έτοιμο, το κρέας μας θα λιώνει, θα έχει δέσει και η σάλτσα τότε σερβίρουμε! 
Καλή όρεξη! 
Μετάβαση στο περιεχόμενο