Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Μοσχαράκι με σταφίδες και κονιάκ

Πάτρα, η πόλη της σταφίδα! Έτσι ήταν για αρκετά χρόνια γνωστή η τρίτη πόλη της Ελλάδας! Από την Πάτρα κατάγεται και η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου, γι’ αυτό θα γευτείτε μια πολύ παλιά συνταγή!  

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ  

Μοσχαράκι με κονιάκ και σταφίδες!

Υλικά

4 μερίδες μοσχαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κούπα σταφίδες
1  ποτήρι κρασιού κονιάκ
λάδι
αλάτι – πιπέρι
1 πρέζα κανέλα
λίγο αλεύρι 
Συνταγή
1. Αλευρώνουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι. Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να κάνει κρούστα και έπειτα σβήνουμε με κονιάκ. 
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μαζί με το κρέας για λίγο. 
3. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το βασιλικό και το νερό. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες. 
4.10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί η βράση του κρέατος, θα προσθέσουμε τις σταφίδες για να δέσουν με τη σάλτσα μας. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή  με ρύζι πιλάφι. 
Καλή όρεξη! 
Μετάβαση στο περιεχόμενο