Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Η κιμαδόπιτα της Μαρίας!

Ανοίξουμε δεν ανοίξουμε φύλλο, αυτό που μετράει σ’ αυτή τη συνταγή είναι γέμιση της! Τη ξετρυπώσαμε κι αυτή από τα τεφτέρια της  μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ 
Κιμαδόπιτα της Μαρίας!

Υλικά: 

1 κιλό κιμάς
500 gr φύλλα κρούστας 
5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ματσάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κούπα μεγάλη με φρυγανιά τριμμένη
5 κουταλιές σούπας πελτέ 
4 κουταλιές σούπας βούτυρο μαργαρίνη
αλάτι-πιπέρι
βούτυρο για τα φύλλα
Συνταγή
Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε βούτυρο, προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε καλά. 
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα. Βάζουμε αλάτι-πιπέρι, τον πελτέ, μετά ρίχνουμε νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί  και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο, Κάθε φύλλο πού βάζουμε το αλείφουμε με βούτυρο να μην κολλήσει με τα άλλα φύλλα. Στρώνουμε τα μισά κάτω και πασπαλίζουμε με την φρυγανιά.  Προσθέτουμε τον κιμά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. 
Χαράζουμε τα φύλλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς. 
Καλή όρεξη! 
Μετάβαση στο περιεχόμενο