Μια υπέροχη συνταγή, όπου κρύβεται στα μυστικά της μαμά – σεφ Μαρίας Παπαγεωργίου! Κοτόπουλο κοκκινιστό με μανιτάρια και πιπεριές!!! Πιστέψτε με τέτοιο κοκκινιστό πρώτη φορά θα φάτε!
Κοτόπουλο κοκκινιστό με μανιτάρια και πιπεριές
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Υλικά:
Κοτόπουλο φιλέτο ή 4 μπουτάκια κομμένα στα 2
Πιπεριές πράσινες 2 και 1 κόκκινη (μπορείτε να βάλετε και μόνο ένα χρώμα)
Μανιτάρια ολόκληρα ή κομμένα σε φέτες (προτιμήστε φρέσκα λευκά ελληνικής προέλευσης)
2 κρεμμύδια
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί γλυκό – εκκλησιαστικός οίνος
Πάπρικα γλυκιά
Πάστα πολτός 4 κουταλιές σούπας
Λάδι
Αλάτι, Πιπέρι και Ζάχαρη
Συνταγή:
1. Σε ένα μπολ βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου και πασπαλίστε τα με γλυκιά πάπρικα (να τα απαλείψετε παντού). Έπειτα στο τηγάνι του γκριλ, ψήστε τα να κάνει κρούστα απ’ έξω, το κοτόπουλο.
2.Σε μια κατσαρόλα με φαρδύ πάτο, βάζετε λίγο λάδι. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σοτάρετε στην κατσαρόλα. Μετά προσθέστε τα μανιτάρια, τα οποία είναι σε λεπτές φέτες κομμένα.
3.Μόλις σοταριστούν τα λαχανικά και έχει ψηθεί καλά το κοτόπουλο (απ’ έξω), τότε προσθέτετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και σβήνετε με το γλυκό κρασί (προτιμήστε τον εκκλησιαστικό οίνο).
4.Προσθέστε την πάστα και το αλάτι, λίγη πάπρικα γλυκιά ακόμη, το πιπέρι και τη ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού. Σοτάρετε στην κατσαρόλα και έπειτα προσθέστε λίγο νερό, περίπου 1 ποτήρι μεγάλο, μπορεί να χρειαστεί κι άλλο νερό θα το δείτε να μη σας κολλήσει. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά, στο 4 με 5 για μια ώρα.
Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή σπαγγέτι. Να βάλετε και λίγη παρμεζάνα μόλις το σερβίρετε!
Καλή όρεξη!!!
Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ
Η συνταγή της μαμάς: Η πιο νόστιμη Πανακότα με καρύδια και καραμέλα!
Η συνταγή της μαμάς: Κλασσικό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο!