Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Γλυκίσματα με σοκολάτα και βανίλια!

Έτοιμο σε λίγα λεπτά το γλυκό το οποίο σας προτείνουμε σήμερα! Μια λιχουδιά της στιγμής για επιδόρπιο αλλά και για να γλυκαθείτε τόσο, όσο χρειάζεται…Γι’ αυτό θα το χωρίσουμε σε μικρές μερίδες και θα το απολαύσουμε αργά, αργά για να μένει η γλυκύτητα στον ουρανίσκο! Μια υπέροχη, αστραπιαία συνταγή της μαμάς-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ  

Μικρά γλυκίσματα με σοκολάτα και βανίλια!

Υλικά: 
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής, σοκολάτα 
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής, βανίλια 
4 φλυτζάνια γάλα, φρέσκο 
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ 
κανέλα 
Συνταγή
1.Παίρνουμε ένα μπολ, προσθέτουμε την σκόνη βανίλιας και 1,5 φλιτζάνι τσαγιού γάλα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός. Σε 5 λεπτά η κρέμα βανίλιας πρέπει να έχει δέσει. 
2.Παίρνουμε μικρά ποτηράκια – σφινάκια (αν δεν έχουμε μικρά δοχεία, υπάρχουν πλαστικά διάφανα) και κόβουμε σε κομματάκια 1 μπισκότο, στο κάθε φλιτζάνι. Σύμφωνα με το μέγεθος φλιτζανιού μπορείτε να βγάλετε αρκετές μερίδες. 
3.Προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας (γεμάτη) από την έτοιμη βανίλια μας. Ρίχνουμε κανέλα και έπειτα λίγο τριμμένο μπισκότο. 
4.Φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας με 2,5 φλιτζάνια γάλα και 2 φακελάκια σκόνης. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 5 λεπτά. 
5.Παίρνουμε ξανά, μικρά ποτηράκια – σφηνάκια (αν δεν έχουμε μικρά δοχεία, υπάρχουν πλαστικά διάφανα) και κόβουμε σε κομματάκια 1 μπισκότο, στο κάθε φλιτζάνι. Σύμφωνα με το μέγεθος φλιτζανιού μπορείτε να βγάλετε αρκετές μερίδες. 
6. Προσθέτουμε στα φλιτζάνια, μια κουταλιά σούπας (γεμάτη), σοκολάτα και έπειτα τριμμένο μπισκότο.
7.Μπορούμε να πάρουμε μεγαλύτερο μπολ σερβιρίσματος και να φτιάξουμε το γλύκισμα μας σε διπλή εκδοχή. Πρώτα προσθέτουμε το κομμένο μπισκότο, έπειτα κρέμα σοκολάτας τριμμένο μπισκότο, ακολουθεί μια στρώση κρέμα βανίλιας και ολοκληρώνουμε με κανέλα! Ίσως αυτή η εκδοχή του διπλού πειρασμού σας αρέσει καλύτερα! 
Προσοχή! Μόλις ετοιμάσετε τα γλυκίσματα θα τα βάλετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. 
Καλή όρεξη!
Μετάβαση στο περιεχόμενο