Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Μουσακάς με κιμά γαρίδας!

Καλοκαιρινή συνταγή με εύκολο τρόπο να υλοποιηθεί, για όσους μαγειρεύουν πρώτη φορά!!! Αν και θαλασσινά βρίσκετε (κατεψυγμένα) όλο το χρόνο, τους θερινούς μήνες έχουμε την τάση να προτιμούμε περισσότερο ψάρι ή θαλασσινά. Είναι μια συνταγή όπου μπορείτε να μάθετε τα παιδιά σας να τρώνε θαλασσινά! Άλλη μια συνταγή εμπνευσμένη από την μαμά-σεφ, Μαρία Παπαγεωργίου

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ  

Γαρίδες μουσακάς! 

Υλικά:

1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
1 κονσέρβα κον κασέ ή 3 ντομάτες τριμμένες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κιλό μελιτζάνες
αλάτι-πιπέρι
Ηλιέλαιο
1 φακελάκι φρυγανιά τριμμένη για το πασπάλισμα
Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
Λάδι
Συνταγή: 
1.Κόβουμε σε ροδέλες ή προτιμήστε να κόψετε τη μελιτζάνα σε φέτες κατά μήκος. Τις τηγανίζετε σε καυτό ηλιέλαιο και έπειτα τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο μεγάλο με απορροφητικό χαρτί. 
2.Παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε λίγο λάδι για να τσιγαρίσουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Προσθέτουμε και τα μυρωδικά μας, τον βασιλικό, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, βάζουμε τις ντομάτες και λίγο νεράκια για να βράσει η σάλτσα μας.  
3.Η σάλτσα μας έχει δέσει! Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα τις γαρίδες και τις αφήνουμε για 3-4 λεπτά. 
4.Θέλουμε ένα ταψί. Πρώτα πασπαλίζουμε λίγη φρυγανιά στον πάτο του ταψιού και τοποθετούμε την πρώτη στρώση από μελιτζάνες. 
5.Συνεχίζουμε με τη σάλτσα μας. Ρίχνουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες επάνω στις μελιτζάνες και το απλώνουμε ομοιόμορφα. 
6.Θα ακολουθήσει η επόμενη στρώση με τις μελιτζάνες. 
7.Αν βιάζεστε η έτοιμη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ είναι πολύ καλή λύση. Εύκολα φτιάχνετε (ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία) και απλώνετε επάνω στις μελιτζάνες την μπεσαμέλ. 
8. Πασπαλίζετε με λίγη φρυγανιά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να κάνει κρούστα η μπεσαμέλ μας. Μόλις το φαγητό ψηθεί, αφήστε το λίγο για να μπορείτε να το κόψετε σε μερίδες χωρίς να σας διαλυθεί. 
Τα μυστικά μου: 
-Αν δεν θέλετε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες, μπορείτε σε ένα αντικολλητικό χαρτί να τις τοποθετήσετε, να τς αλείψετε με λαδάκι και να τις ψήσετε στο φούρνο. 
Καλή όρεξη! 
Μετάβαση στο περιεχόμενο