Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Φιλετάκια γαλοπούλας με σάλτσα μανιταριών!

Πολλοί προτιμούν τη γαλοπούλα αντί άλλων κρεατικών. Επειδή μας το ζητήσατε, η μαμά μαγειρεύει για σας και την οικογένεια σας! Μια υπέροχη συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ  

Φιλετάκια γαλοπούλας πανέ με σάλτσα μανιταριών! 

Υλικά: 
1 στήθος γαλοπούλας
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
3 αυγά
παρμεζάνα τριμμένη
φρυγανιά τριμμένη
500 γρ μανιτάρια 
2 κρεμμύδια
2 κουτάκια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Συνταγή
1. Κόβουμε σε φιλετάκια το στήθος γαλοπούλας. Παίρνουμε τα φιλετάκια τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε.
  
2.Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τα χτυπάμε λίγο, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
3. Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και βάζουμε τη τριμμένη φρυγανιά.
4.Βουτάμε τα αλευρωμένα φιλετάκια στα αυγά με την παρμεζάνα και έπειτα στη τριμμένη φρυγανιά. 
5. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα φιλετάκια. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα .
6. Παίρνουμε ένα τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες μέτριες (όχι πολύ λεπτές) και τα σοτάρουμε. Σβήνουμε με  λευκό κρασί. Προσθέτουμε την κρεμά γάλακτος και τα αφήνουμε 10 λεπτά να σιγοβράσουν, μέχρι να δέση η σάλτσα. 
7. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τα μανιτάρια και τα φιλετάκια της γαλοπούλας!
Καλή όρεξη!  
Μετάβαση στο περιεχόμενο