Juniors Trends Εκπαίδευση

Βίντεο 42 σχολείων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – Δείτε το!

«Στο χέρι μας κρατάμε το ραβδί και αλλάζουμε τον κόσμο», βροντοφώναξαν, μέσα από ένα ξεχωριστό βίντεο, μαθήτριες και μαθητές από 42 σχολεία της χώρας, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και στέλνοντας το μήνυμα πως «αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτά που μας χωρίζουν!».

Ήταν στις αρχές της φετινής σχολικής χρονιάς, όταν το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ξάνθης προσκάλεσε όσα σχολεία το επιθυμούν να γιορτάσουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, δημιουργώντας ένα βίντεο, μέσα από το οποίο να περνά ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης. Έτσι κι έγινε και στην πανελλαδική δράση ευαισθητοποίησης «Αυτό που μας ενώνει 2022- Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ», μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί ενώθηκαν σε μια πρωτότυπη συνεργασία, με πολλή φαντασία, δημιουργικότητα και πολύ μεράκι, και δημιούργησαν ένα βίντεο, που ξεχειλίζει αγάπη και αισιοδοξία.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Το βίντεο δημιουργήθηκε από τις συμμετοχές 42 σχολείων στη δράση «Αυτό που μας ενώνει» του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους Χριστίνα Βουλγαρίδου, Γεώργιο Καραγιάννη, Αναστασία Παράσογλου και Βάιο Πλιόσκα Χατζηπαπά, ενώ ιδιαίτερη ήταν η στήριξη και του διευθυντή του σχολείου Κλεομένη Ψωμακέλη. Το μοντάζ- post production έκανε ο Απόστολος Χουλιάρας.

Μηνύματα συμπερίληψης για έναν κόσμο χωρίς διαχωριστικά

Μάλιστα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκε στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ξάνθης η πρώτη πανελλήνια διαδικτυακή συνάντηση, παρουσία 46 σχολείων, με την περιφερειακή διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ Μαριγούλα Κοσμίδου να συγχαίρει όλους όσοι έκαναν αυτή την ένωση πραγματικότητα και να εύχεται να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες μέρες που μπορούν να μας φέρνουν κοντά. «Για μια κοινωνία που δεν θα βάζει διαχωριστικά, για έναν κόσμο που θα είμαστε όλοι ανοιχτοί, για μια κοινωνία που θα δείχνει με το σκεπτικό της ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει άτομα με ειδικές ανάγκες. Ελπίζω σε έναν κόσμο που θα είναι τόσο όμορφος, πολύχρωμος, συνεκτικός, συμπεριληπτικός και σε μία κοινωνία που πραγματικά κάθε ένας από εμάς θα βρει τη φωνή που θα πρέπει να έχει», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κοσμίδου.

Από την πλευρά του, ο συντονιστής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ΑΜΘ Θεόδωρος Φλωρίδης δεν έκρυψε τη χαρά και την ικανοποίησή του γι’ αυτή τη δράση, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης Κλεομένη Ψωμακέλη, ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες και προκλήσεις που υπάρχουν στην ειδική εκπαίδευση. «Δεν είναι ένας εύκολος χώρος, ο χώρος που υπηρετούμε. Και αναφέρομαι κυρίως στους συναδέλφους. Έχουμε όμως αυτά τα υπέροχα παιδιά. Έχουμε το χαμόγελο αυτών των παιδιών και δράσεις όπως η σημερινή δείχνουν πώς εστιάζουμε σε πολλούς ρόλους. Ένας εκ των οποίων είναι -πέρα από τα μορφωτικά αγαθά τα οποία παρέχουμε στους μαθητές μας- να συμβάλλουμε και στην κοινωνικοποίηση, στην ένταξη, στη συμπερίληψη. Να συμβάλει το σχολείο στη συμμετοχή των παιδιών γενικότερα στην κοινωνική ζωή», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Φλωρίδης.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Μάλαμα Σιδηροπούλου συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς «για το υψηλό έργο ευθύνης που επιτελούν με πολύ μεγάλη αγάπη και ευαισθησία» αλλά και τα παιδιά, που παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν, δεν το βάζουν κάτω, προσπαθούν, θέτουν υψηλούς στόχους και δουλεύουν πάνω σε αυτούς. «Αποκτάτε στη σχολική ζωή δεξιότητες και γνώσεις, χτίζετε πάνω στο μέλλον, για το οποίο μέλλον, θέλουμε όλοι μας και προσπαθούμε όλοι για αυτό, να είναι λαμπρό, με ίσες ευκαιρίες και ισότητα στη μάθηση και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής», τόνισε η κ. Σιδηροπούλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία: Σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης

Νέο διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά! – Γιατί το επιλέγουν γονείς, δάσκαλοι, ΚΔΑΠ;

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο