Μύρισε καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό! Ξετρυπώσαμε μια παραδοσιακή συνταγή με τα μυστικά αυτά που κάνουν το κοκκινιστό να ξεχωρίζει και τη σάλτσα να είναι μοναδική, μυστικά από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
Σπέσιαλ κοκκινιστό μοσχάρι με ρύζι
*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ
Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας Τοματοπολτός (πάστα)
2 κουτιά ΠΑΣΑΤΑ (τοματοχυμός)
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα (γλυκιά)
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
λίγο αλάτι
Ελαιόλαδο
1 πακέτο Ρύζι
Τυρί
Συνταγή:
1. Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε. Όπως είναι κομμένο σε μερίδες, κάθε μερίδα την κόβουμε στη μέση.
2.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα μεγάλη, προσθέτοντας λάδι. Έπειτα ρίχνουμε το κρέας και αφήνουμε να πάρει χρώμα, γυρίζουμε και το τσιγαρίζουμε καλά.
3.Προσθέτουμε τα μπαχαρικά όλα, τη ζάχαρη και μια μεγάλη κουταλιά πάστα και ανακατεύουμε με προσοχή.
4. Έπειτα βάζουμε τα δύο κουτιά τοματοπολτό και νερό όσο χρειάζεται.
5.Βράζουμε σιγά περίπου τρεις ώρες. Εφόσον το κρέας έχει μαλακώσει πολύ και η σάλτσα έχει δέσει τότε σβήνουμε και το αφήνουμε στο μάτι της κουζίνας. Βράζουμε το ρύζι και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί!
Τα μυστικά μου:
-Σβήνουμε το σοτάρισμα, με 1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη.
-Μπορούμε να προσθέσουμε και μανιτάρια από την αρχή όμως, να σοταριστούν με τα κρεμμύδια.
-Είναι ιδανική σάλτσα να φτιάξετε άλλες συνταγές. Αποθηκεύστε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αν είναι για μέρες.
Καλή όρεξη!