Φανταστική γεύση, δροσερή και γρήγορη συνταγή. Σήμερα η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου μας λέει τα μυστικά της για μια συνταγή που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει.
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Γιαουρτόπιτα με τυρί φέτα
Υλικά πίτας
500 γρ γιαούρτι
300 γρ ζάχαρη
500 γρ αλεύρι
8 αυγά
2 βανίλιες σκόνη
2 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
400 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη
Υλικά για σιρόπι
700 γρ ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση σιροπιού
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το βράζουμε για 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει, πρέπει μόλις βγάλουμε από τον φούρνο την πίτα μας να την σιροπιάσουμε αμέσως γι’αυτό θέλουμε το σιρόπι κρύο και την πίτα καυτή.
Εκτέλεση πίτας
1. Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη με τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι
2. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι και το γιαούρτι, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την φέτα και τα ανακατεύουμε.
3. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 38αρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να κάνει ωραία κρούστα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και όταν το πιρούνι μας βγει καθαρό η πίτα μας είναι έτοιμη. Την βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι. Την αφήνουμε να κρυώσει και μετά σερβίρουμε.
Είναι απίθανη! Καλή σας όρεξη!