Απόψεις Προτεινόμενο

Ένα καλοκαίρι στη Ζάκυνθο, ένα μόνο; 

της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου @elena_juniorsclub

Ένα καλοκαίρι στη Ζάκυνθο, ένα μόνο; Από παιδί θυμάμαι τη Ζάκυνθο ως έναν από τους καλοκαιρινούς προορισμούς μας, με τη μαμά μου. Αργότερα, πήγαινα με παρέες, από τα πρώτα μου φοιτητικά χρόνια, ενώ έγινε παράλληλα και επαγγελματικός προορισμός στα πρώτα μου ρεπορτάζ για τα νησιά του Ιουνίου.

 

Υπήρξε εποχή που πήγαινα κάθε χρόνο με το κανάλι, για γυρίσματα εκπομπών και πάντα η πρώτη μας επιλογή ήταν ο Λαγανάς. Γιατί, εκεί ήταν πιο έντονη η ζωή. Εκεί, είχαμε κάνει φίλους, εκεί είχαμε βρει το δικό μας στέκι…

Φέτος, ίσως μετά από πολλά χρόνια, αποφάσισα να πάω διακοπές (χωρίς δουλειά). Συνήθως εμείς οι δημοσιογράφοι, συνδυάζουμε τις διακοπές μας με τη δουλειά 🙂 Αν και πήρα μαζί μου, το λάπτοπ (για τα έκτακτα…) ήταν προαποφασισμένο ότι θα ξεκουραστώ!!! Αν το έκανα; Περάσαμε τέλεια!!!

Η φιλοξενία στο Zante Park Hotel, σε ένα πανέμορφο, πεντάστερο ξενοδοχείο, όπου καλύπτει πάντα τις απαιτήσεις των ενοίκων, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ονειρικές διακοπές.

Το δικό μου δωμάτιο, είχε τη θέα που χρειαζόμουν. Άνοιγα την μπαλοκόπορτα και βουτούσα στην πισίνα. Σαν μικρό παιδί, βουτούσα και ξαναβουτούσα, με το που άνοιγα τα μάτια το πρωί, πριν πάρω το πρωινό μου, η πισίνα μου έλεγε καλημέρα κι εγώ βυθιζόμουν για να ξυπνήσω καλά, καλά. 

Την υπόλοιπη ημέρα πριν και μετά τις μικρές μας αποδράσεις, πλατσούριζα πάντα χωρίς λόγο, ακόμη κι αν έπρεπε να μπω στο αυτοκίνητο για να πάμε σε κάποια γαλαζοπράσινη παραλία! Παιδικές αναμνήσεις… σαν παιδί της πισίνας!

Η κορύφωση, μετά από κάθε έξοδο, τα βράδια μου καταλήγανε πάντα στην πισίνα με ένα δροσερό χυμό ή αναψυκτικό, στην καλύτερη κρασί ή μπύρα!  

Amigos, σημαίνει φίλοι, είναι όμως και η ταυτότητα του Λαγανά, στη Ζάκυνθο, εκεί όπου 30 χρόνια τώρα, Έλληνες και ξένοι δίνουν ραντεβού τα καλοκαίρια τους, στο ¨Amigos Bar¨ για να ακούσουν διαχρονικά ροκ κομμάτια και όχι μόνο!

 

Έτσι κι εγώ, είπα κι αυτή τη φορά να πάω στον Θάνο, να τον χαιρετήσω, να ακούσω τις ιστορίες του, να χαθώ μέσα στα χιλιάδες διακοσμητικά στοιχεία που κοσμούν το μαγαζί κι όλα σημαίνουν κάτι…

Να, όπως αυτό το καπέλο! Είναι ένα δώρο από έναν Άγγλο αστυνομικό, όπου το χάρισε στον Θάνο, ιδιοκτήτη του μαγαζιού!

Θα αδικούσα, την πανέμορφη κυρά του Ιονίου, αν δε σας πήγαινα στις διαφορετικές και πολλές τις παραλίες. Στις ατελείωτες αμμουδιές που οδηγούν στα καταπράσινα ρηχά νερά του Ιουνίου. Εκεί, που τρέχεις ανέμελα και παίζεις με το νερό και την άμμο.

Υπάρχουν όμως και οι παραλίες προς βόρεια του νησιού με τις σπηλιές και φυσικά την γνωστή παραλία παγκοσμίως, το Ναυάγιο!

Τα γαλαζοπράσινα νερά της Ζακύνθου, σε οδηγούν σε παραλίες όπως το Ναυάγιο, Λαγανάς, Αλυκές, Αλυκανάς, Άγιος Σώστης, Άγιος Νικόλαος, Αργάσι, Μπανάνα, Δάφνη, Γέρακας, Καλαμάκι, Λίμνη Κεριού, Μαραθονήσι, Πόρτο Κούκλα, Πόρτο Ρώμα, Πόρτο Ζόρο, Πόρτο Ρόξα, Σεκάνια, Τσιλιβί, Ξύγκια, Βολίμες, Κρυονέρι κ.α.

Φυσικά, όλοι γνωρίζουν το νησί της χελώνας Καρέτα-Καρέτα! Χελώνες μπορεί να δείτε στον Λαγανα, γιατί εκεί γεννούν τα αυγά τους, συγκεκριμένα στις παραλίες του κόλπου του Λαγανά.

Στο λιμάνι της Ζακύνθου, δεσπόζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Διονυσίου, όπου πλήθος κόσμου συρρέει για να προσκυνήσει Λείψανο του! 

Συνέντευξη: Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μας μιλάει για την ταινία “Ζω χωρίς να σε φοβάμαι” – Πόσα έμαθε για το διαβήτη;

Συνέντευξη με τον Μητροπολίτη Κινσάσας Θεοδόσιο, από τη Λ. Δ. του Κονγκό: Πώς μιλάμε στα παιδιά για την Ανάσταση; Τα παιδιά της Αφρικής ξέρουν…

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο