Αυξάνεται ανησυχητικά η χρήση ναρκωτικών σε νέες γενιές στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον θεραπευτικό οργανισμό «ΚΕΘΕΑ Έξοδος».
Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ- Έξοδος Σωτήρης Μπουντής, τα τελευταία χρόνια μια νέα τάση σε ευρεία κλίμακα εντοπίζεται σε νέες γενιές που εμπλέκονται με τη χρήση των ναρκωτικών. Εκτός της κάνναβης, οι νέοι οδηγούνται πολύ πιο εύκολα σε άλλα ναρκωτικά με κυρίαρχη την κοκαΐνη και όχι μόνο.
Ο κ. Μπουντής, αναφέρει πως τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μια «απονομιμοποίηση» του συγκεκριμένου ναρκωτικού στη συνείδηση νέων ανθρώπων, στο πλαίσιο μιας γενικότερης κοινωνικής στάσης ζωής.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον κ. Μπουντή, αυξάνονται και τα περιστατικά των διακινήσεων τέτοιων ναρκωτικών, γεγονός που δείχνει πως «υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση από νέες ομάδες ανθρώπων».
Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook: juniorsclub.gr —> ΕΔΩ
«Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κοινωνικό πρόβλημα που στηρίζεται πάνω στα σημερινά αδιέξοδα πολλών ανθρώπων και που έχει ως αποτέλεσμα την παραβατικότητα, τα ναρκωτικά και η βία» σημειώνει ο κ. Μπουντής.
«Η ανάγκη για κοινωνική ανάδειξη, για αναβάθμιση του οικονομικού status, αλλά και το κυνήγι του εύκολου και γρήγορου χρήματος έχουν επηρεάσει πλέον μια μερίδα της νέων ανθρώπων που θεωρούν ότι οι παραπάνω ανάγκες τους καλύπτονται με την χρήση και την διακίνηση ναρκωτικών κτλ» συμπληρώνει.
Ανάγκη για ενίσχυση θεραπευτικών προγραμμάτων κατά των ναρκωτικών
Ο κ. Μπουντής επισημαίνει πως σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση των θεραπευτικών προγραμμάτων και της υποστήριξης των νέων αυτών ανθρώπων, τονίζοντας πως «χρειάζεται να προστατευτεί και να ενισχυθεί ο ρόλος του ΚΕΘΕΑ σε αυτή την μεγάλη κοινωνική μάχη».
Παράλληλα ο ίδιος εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στον χώρο των οργανισμό αυτών, εκτιμώντας ότι «είναι προβληματικές οι πρωτοβουλίες της κεντρικής εξουσίας και του υπουργείου Υγείας». Ο ίδιος τονίζει, πως δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η επιχειρούμενη συγχώνευση των εγκεκριμένων θεραπευτικών οργανισμών και προγραμμάτων για τις εξαρτήσεις σε έναν υπερφορέα, σημειώνοντας ότι «οδηγούμαστε σε κλείσιμο των οργανισμών και κυρίως σε περιορισμό του θεραπευτικού και επιστημονικού ρόλου του οργανισμού».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παιδί στην εφηβεία: Είναι στ’ αλήθεια εξαρτημένο από το smartphone του;
Όταν η Έλσα έσωσε την Άννα! Μια αληθινή ιστορία, όπου μια γυναίκα έσωσε ένα μωρό!