Σήμερα η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου είπε να μας γλυκάνει. Θα ετοιμάσει για μας ένα γλυκό όνειρο… πορτοκαλόπιτα.
Μιας και είναι καλοκαιράκι μπορείς να την συνδυάσεις με μια μπάλα παγωτό.
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Υλικά
1/2 κιλο φύλλα κρούστας
5 αυγά
250γρ γιαούρτι
2 ποτήρια νερού χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 Ποτήρι γάλα
1 κούπα ζάχαρη
200γρ βούτυρο βιταμ
Εκτέλεση
1) σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με τον αυγοδαρτη να λιωσει η ζάχαρη, μετά ρίχνουμε το γιαούρτι, τον χυμό, το ξύσμα και το βούτυρο. Και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
2) σε ένα ταψί το βουτυρώνουμε και φτιάχνουμε κάθε φύλλο κρούστας σαν φυσαρμόνικα και τα τοποθετούμε στο ταψί και έπειτα ρίχνουμε το μείγμα μας ενδιάμεσα στα φύλλα και από επάνω και ψήνουμε έως να πάρουν χρώμα και μετά το σιρόπιαζουμε
Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη και τρεις κούπες νερό ένα ξυλάκι κανέλας και τις φλούδες από πορτοκάλι και χυμό από μισό λεμόνι, όλα μαζί σε μια κατσαρόλα να βράσουν για πέντε λεπτά.