Σήμερα η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου μας φτιάχνει κεφτεδάκια με ρύζι. Ένα νόστιμο φαγητό που το ζητούν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
1/2 κιλό Κιμάς
2 κούπες ρύζι κίτρινο
3 Κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
Αλάτι πιπέρι πάπρικα
Ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1ματσακι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Δυόσμος ψιλοκομμένος
2 μεγάλες κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 κον κασέ
1 Αυγό
1 φακελάκι φρυγανιά
1/2 φλυτζανι του καφέ ξύδι
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, την φρυγανιά, τον δυόσμο, το ένα κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα αυγά, το ξύδι, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λίγο ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Στην συνέχεια τα πλάθουμε σε μεγάλους κεφτέδες και τα τηγανίζουμε.
2) σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ, το Κον κασέ, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και λίγο νερό. Τα αφήνουμε να βράσει η σάλτσα λίγο και να δέσει. Μόλις έχει δέσει η σάλτσα μας, ρίχνουμε τους κεφτέδες μέσα στην σάλτσα και σβήνουμε την εστία.
3) σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και όταν βράσει ρίχνουμε το ρύζι ώστε να βράσει για είκοσι λεπτά και μετά το σουρώνουμε. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το ανακατεύουμε καλά.
4) σερβίρουμε το ρύζι και το περιχύνουμε με την σάλτσα και τους κεφτέδες ένα πολύ ωραίο και νόστιμο φαγάκι.