Προτεινόμενο Σχολή Γονέων (Μπαμπάς – Μαμά)

Πώς να διατηρήσετε τη σπίθα και μετά την απόκτηση των παιδιών

Η διατήρηση της σπίθας του έρωτα με τον σύντροφό σας μετά την απόκτηση των παιδιών είναι απολύτως εφικτή. Αφορά τις σκόπιμες προσπάθειες προς τη σωστή κατεύθυνση και τη γνώση των σωστών στρατηγικών.

Σε αυτό το άρθρο, αναλύονται οκτώ συμβουλές που σώζουν τις σχέσεις. Αυτές είναι μέθοδοι που έχουν συγκεντρωθεί από ειδικούς συμβούλους ζευγαριών μέσα από χρόνια πρακτικής.

Αν είστε πρόθυμοι να διατηρήσετε τη φλόγα που καίει φωτεινή ακόμη και μέσα στο χάος της γονικής ευθύνης, διαβάστε παρακάτω!

Βγείτε συχνά ραντεβού

Η έλευση των παιδιών, μπορεί να γυρίσει τον κόσμο σου ανάποδα και οι κάποτε αυθόρμητες ρομαντικές έξοδοι, μπορεί τώρα να μοιάζουν σαν μια μακρινή ανάμνηση. Αλλά εδώ είναι το θέμα, δεν χρειάζεται τα ρομαντικά ραντεβού να γίνουν παρελθόν.

Καλώς ήρθατε στα προγραμματισμένα ραντεβού.

Αυτό μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα σέξι, ειδικά αν ο αυθορμητισμός ήταν χαρακτηριστικό της σχέσης σας πριν από τα παιδιά. Αλλά η αποτελεσματικότητά του, είναι εγγυημένη.

Η ιδέα είναι απλή – μπορείτε να προγραμματίσετε τακτικές ημερομηνίες με τον σύντροφό σας, ακριβώς όπως θα προγραμματίσετε οποιοδήποτε άλλο σημαντικό γεγονός στη ζωή σας.

Αυτό σας ωθεί να βρείτε ποιοτικό χρόνο ο ένας για τον άλλο, εν μέσω του χάους της γονικής μέριμνας. Σκεφτείτε το. Είναι ένα καθοριστικό χρονικό διάστημα στο οποίο μπορείτε να:

Επανασυνδεθείτε και χαλαρώστε

Μιλάτε και για άλλα πράγματα εκτός από πάνες και σχολικούς αγώνες

Απολαύστε ο ένας την αποκλειστική παρέα του άλλου. Κανονίστε μόνοι σας τη συχνότητα αυτών των ραντεβού.

Να επικοινωνείτε

Τα παιδιά, όσο υπέροχα κι αν είναι, μπορούν να γίνουν το κέντρο του σύμπαντος σας, αφήνοντας λίγο χώρο για οτιδήποτε άλλο. Αλλά ανάμεσα σε συζητήσεις για γονείς, μην αμελείτε να επικοινωνείτε για τον εαυτό σας και τη σχέση σας με τον σύντροφό σας.

Οι ειδικοί των σχέσεων υπογραμμίζουν πάντα τη σημασία της επικοινωνίας. Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία αποτελεί το θεμέλιο κάθε ισχυρής σχέσης.

Μη θεωρήσετε ότι ο σύντροφός σας γνωρίζει τι σκέφτεστε. Να θυμάστε:

-Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας
-Εκφράστε τις ανησυχίες σας
-Εκφράστε τις ανάγκες σας
Επιπλέον, λάβετε υπόψη ότι η επικοινωνία δεν είναι μόνο για την ομιλία. Το ίδιο συμβαίνει και με την ακρόαση.

Είτε πίνοντας τον καφέ σας, το πρωί ή κατά τη διάρκεια αυτών των πολύτιμων λίγων λεπτών πριν από τον ύπνο – βρείτε χρόνο να μιλήσετε και να ακούσετε ο ένας τον άλλον καθημερινά.

Καλλιεργείστε την ατομικότητά σας

Όταν γίνεστε γονείς, είναι εύκολο να χάσετε τον εαυτό σας στην ταυτότητα του «μπαμπά» ή της «μαμάς».

Αλλά είναι ζωτικής σημασίας να θυμάστε ότι πριν γίνετε γονείς, ήσασταν άτομα με τα δικά σας ενδιαφέροντα και αγαπημένες ασχολίες. Η αφιέρωση χρόνου στον εαυτό σας μπορεί να φαίνεται αδύνατη με ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί να τριγυρίζει στο σπίτι.

Αλλά όχι μόνο είναι δυνατό, αλλά αναγκαίο για την ψυχική σας ευημερία και την υγεία της σχέσης σας.

Βρείτε χρόνο να κάνετε πράγματα που αγαπάτε, είτε είναι:

-Ανάγνωση βιβλίου
-Τρέξιμο
-Ζωγραφική
Ό,τι και να είναι αυτό σε κάνει να νιώθεις «ο εαυτός σου»

Ενθαρρύνετε τον σύντροφό σας να κάνει το ίδιο. Ένα ευτυχισμένο, ολοκληρωμένο άτομο γίνεται ένας πιο ευτυχισμένος, υγιέστερος σύντροφος και γονέας.

Αποδεχτείτε το χάος

Αυτό μπορεί να ακούγεται αντιδιαισθητικό, ειδικά σε έναν κόσμο όπου προβάλλεται από παντού η τέλεια γονεϊκή συμπεριφορά.

Η γονεϊκότητα είναι περίπλοκη. Είναι κάτι χαοτικό, απρόβλεπτο, και κάθε άλλο παρά τέλειο. Αλλά μάντεψε; Είναι αυτό το χάος που μπορεί να φέρει εσάς και το σύντροφό σας πιο κοντά.

Αντί να πασχίζουμε για την ανέφικτη τελειότητα, ας αγκαλιάσουμε το χάος:

-Γελάστε με το γάλα που χύθηκε
-Βρείτε χιούμορ στις νύχτες που ξενυχτάτε
-Φτιάξτε αναμνήσεις από τα απλά και τετριμμένα

Οι κοινές εμπειρίες των γονιών, μπορούν να δημιουργήσουν ένα δεσμό όπως κανένας άλλος. Η γονεϊκότητα δημιουργεί μια αίσθηση συντροφικότητας, μια αίσθηση του «είμαστε μαζί» που μπορεί να ενισχύσει τη σχέση σας.

Κάντε τους κομπλιμέντα

Συγχαρητήρια – κάτι τόσο απλό, μπορεί να ευνοήσει απίστευτα μια σχέση. Όταν έρχονται τα παιδιά, τα υποστηρικτικά λόγια, γίνονται ακόμη πιο σημαντικά.

Όταν κάνεις ζογκλερικά για να τα προλάβεις όλα, ξενύχτια, και τη στιγμή που προσπαθείς να συνδυάσεις και τη δουλειά, αρχίζεις να νιώθεις ότι δεν τα καταφέρνεις.

Εδώ πρέπει ν’ ακούγεται ένας καλός λόγος, ένα «συγχαρητήρια».

Ένα απλό ‘κάνεις μια σπουδαία δουλειά’ ή ‘ευχαριστώ που είσαι καταπληκτικός γονιός’ μπορεί να κάνει τον σύντροφό σας να αισθάνεται εκτιμημένος και αγαπημένος.

Εκφράστε πόσο θαυμάζετε τη δύναμη και την υπομονή της συντρόφου σας ως μητέρα. Σε μια δύσκολη ημέρα, ένας λόγος ενθάρρυνσης μπορεί να τ’ αλλάξει όλα.

Μην αμελείτε να λέτε έναν καλό λόγο στον σύντροφό σας.

Αυτό, όχι μόνο θα ενισχύσει το ηθικό του συντρόφου σας, αλλά θα δημιουργήσει επίσης μια θετική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας, η οποία θα ευνοήσει και τα παιδιά σας πάρα πολύ.

Αποδεχτείτε το αναπόφευκτο της αλλαγής

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το αποδεχτεί ένα ερωτευμένο ζευγάρι, αλλά είναι η, ωμή αλήθεια – τα παιδιά θα αλλάξουν τη σχέση σας – και όλα θα πάνε μια χαρά.

Τα μοτίβα ύπνου σας θα αλλάξουν, η ρουτίνα σας θα αλλάξει, οι προτεραιότητές σας θα αλλάξουν.

Τα ραντεβού αργά τη νύχτα ταινία μπορεί να δώσουν τη θέση τους στα πρώτα παραμύθια, και η αυθόρμητες ρομαντικές αποδράσεις μπορεί να γίνουν προγραμματισμένες οικογενειακές διακοπές.

Αλλά αυτές οι αλλαγές δεν σημαίνουν ότι η σχέση σας έχει χειροτερέψει.

Είναι απλά διαφορετική.

Το κλειδί είναι να αποδεχτούμε αυτήν την αλλαγή και να προσαρμοστούμε σε αυτήν αντί να την αντισταθούμε. Μην παραμένετε στη νοοτροπία του ‘συνηθίσαμε’. Αντίθετα, επικεντρωθείτε στην εύρεση χαράς στο «τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει».

Κάθε στάδιο της ζωής έχει τη δική του γοητεία και προκλήσεις. Αγκαλιάστε αυτό το νέο κεφάλαιο με διάθεση προσαρμογής.

Η αλλαγή δεν είναι πάντα κάτι κακό. μερικές φορές, είναι απλά ένας νέος τρόπος να αγαπιόμαστε.

Προτεραιότητα η σωματική εγγύτητα

Η σωματική οικειότητα συχνά πλήττεται όταν έρχονται τα παιδιά.

Μεταξύ των ξάγρυπνων βραδιών, ταϊσμάτων και αλλαγμάτων, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί ο χρόνος ή η ενέργεια για σωματική εγγύτητα.

Η σωματική οικειότητα είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της σπίθα ζωντανή στη σχέση σας.

Σωματική οικειότητα, δεν είναι μόνο το σεξ. Θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο το κράτημα των χεριών , οι αγκαλιές στον καναπέ, αφού τα παιδιά πάνε στο κρεβάτι.

Αυτές οι στιγμές σύνδεσης μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε πιο κοντά στον σύντροφό σας και να κρατήσετε ζωντανό το ειδύλλιο, ακόμα και όταν η ζωή γίνεται χαοτική.

Να συγχωράτε

Δεν είναι εύκολο να είσαι γονιός. Η έλλειψη ύπνου και το πλήθος των απαιτήσεων, κάνουν τους συντρόφους ευέξαπτους και επιρρεπείς σε λάθη. Σ’ αυτές τις στιγμές, να θυμάστε τη δύναμη της συγχώρεσης.

Αν διαιωνίζετε τον θυμό ή τη δυσαρέσκεια μπορεί να δημιουργηθεί ένας τοίχος μεταξύ υμών και του συντρόφου σας, το οποίο είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε όταν πορευόμαστε στο δύσκολο έδαφος του γονεϊκού ταξιδιού μαζί.

Το να συγχωρείς τον σύντροφό σου δε σημαίνει ότι δίνεις άφεση στα λάθη τους. Σημαίνει ότι η αποδοχή ότι είναι άνθρωποι όπως εσείς, ικανοί να τα θαλασσώνουν και να αξίζουν συγχώρεση.

Στο κάτω κάτω, με τον σύντροφό σας, είστε σύμμαχοι – όχι αντίπαλοι. Είστε συνεργάτες σε αυτό το όμορφο, ακατάστατο ταξίδι της ανατροφής ενός μικροσκοπικού ανθρώπου.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

πηγη

5 στάδια που οδηγούν τον γάμο μας στην καταστροφή

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο