Η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου σήμερα μας ετοιμάσει μια συνταγή από αυτές που μυρίζουν μαμά. Θα μας μαγειρέψει κοτόπουλο με κριθαράκι.
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
1/2 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί
300γρ φέτα κομμένο σε κομμάτια κύβους
Λιωμένο σκόρδο μια κουταλιά
Και δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
10 λιαστες ντομάτες
Εκτέλεση
1) σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο και μόλις βράσει το βγάζουμε το ξεκοκκαλίζουμε και σουρώνουμε σε ένα άλλο σκεύος τον ζωμό
2) σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια τον δενδρολίβανο και τα σοτάρουμε και τις λιαστές ντομάτες και ρίχνουμε και το κριθαράκι να σοταριστεί και το σβήνουμε με το κρασί
3) ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο λίγο τον ζωμό μέχρι να βράσει το κριθαράκι
4) όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και τα μπαχαρικά το κοτόπουλο και την φέτα σβήνουμε την εστία και ανακατεύουμε να λιώσει λίγο η φέτα και σερβίρουμε