Είναι το πιο γρήγορο και εύκολο γλυκό που φτιάξατε ποτέ! Το πιο νόστιμο; Το ρωτάτε;;; Αφού είναι από Ζαχαροπλαστείο Πλέγας (Γούναρη 150, Πάτρα), φτιαγμένο από τον Ζαχαροπλάστη Κώστα Πλέγα και το προτείνει το juniorsclub.gr, τι άλλο θέλετε;;;
Είναι το γλυκό σαλάμι ή μωσαϊκό που το τρώνε όλοι!!!
Σερβίρεται με παγωτό από το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας όποια από τις 20 μοναδικές γεύσεις θέλετε:
Όχι μία αλλά 20 μοναδικές γεύσεις παγωτού από το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας – Ποια θα πρωτοδιαλέξεις;
Πάρτε τα υλικά και φτιάξτε το, αν και μεταξύ μας…. το έτοιμο είναι πάντα πιο λαχταριστό!!!
Υλικά:
250 γρ. (1 1/2 φλυτζ.τσαγιού) βούτυρο
200 γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
40 γρ. (5 κουτ.σούπας) κονιάκ
50 γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) κακάο
250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί για να το τυλίξετε
Εκτέλεση:
Κρατήστε χρόνο γιατί είμαι βέβαιος ότι σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμο… όχι για να το φάτε αμέσως. Πρώτα θα μείνει στο ψυγείο και μετά είναι όλο δικό σας να το απολαύσετε!
Λιώνετε το βούτυρο πρώτα. Εύκολη διαδικασία ακόμα και φοιτητές που το δοκιμάζουν για πρώτη φορά. Παίρνετε μια κατσαρόλα (μικρή) και την τοποθετείτε στη κουζίνα. Βάζετε το βούτυρο και το αφήνετε να λιώσει.Αμέσως μετά προσθέστε άχνη ζάχαρη και κακάο. Τα ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Σε ένα μπολ βάζετε τα μπισκότα εφόσον πρώτα τα έχετε τρίψει (καλό είναι να υπάρχουν και μικρά κομματάκια), συνεχίζετε με τα καρύδια και αφού χύσετε το υγρό μείγμα με το βούτυρο και τη σοκολάτα, προσθέτετε το κονιάκ και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Πρέπει να ομογενοποιηθεί και μετά το αφήνετε να κρυώσει.
Το γλυκό είναι σχεδόν έτοιμο! Μόλις κρυώσει (σε 5 λεπτά θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας αυτό), απλώνετε το αλουμινόχαρτο ή το αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού. Το βάζετε σε ένα ξύλο κοπής ή ένα ταψάκι για να είναι επίπεδη η κάτω επιφάνεια αν το θέλετε έτσι και μετά κατευθείαν στην κατάψυξη για να παγώσει.