Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο ζουμερό σουφλέ σοκολάτας που προτείνει ο Ζαχαροπλάστης Κώστας Πλέγας, από το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας (Γούναρη 150, Πάτρα).
Το γλυκό που λατρεύουν οι φοιτητές, επιλέγουν τα παιδιά και δεν μπορεί να του αντισταθεί κανείς μεγάλος, τρώγεται μόνο του ή σερβίρεται με:
Όχι μία αλλά 20 μοναδικές γεύσεις παγωτού από το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας – Ποια θα πρωτοδιαλέξεις;
Η συνταγή είναι εύκολη κι΄αν βιάζεστε να τη γευτείτε… τότε τι περιμένετε;;; Το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας (Γούναρη 150, Πάτρα), να είναι καλά !!!
Υλικά:
2 κουβερτούρες των 125γρ.
85 γρ. σοκολάτα
1 κούπα ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
5 αυγά
1 κ.γ. μπεϊκιν
Εκτέλεση:
Σας είπαμε ότι η συνταγή γίνεται στο άψε σβήσε, αλλά δώστε προσοχή για να μη σας στεγνώσει, καεί, χαλάσει… χαλαρώστε, όλα καλά θα πάνε!!!
Βάλτε μουσική και ξεκινήστε με το βούτυρο, τις κουβερτούρες και τη σοκολάτα, όλα μαζί τα βάζετε στο κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά τα ανακατεύετε, να λιώσουν και να γίνει ένα το μείγμα μας.
Χτυπήστε τη ζάχαρη, τα αυγά και μετά προσθέστε το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα που φτιάξατε πριν.
Προσθέστε έπειτα το αλεύρι και τις βανίλιες.
Πάρτε τα ατομικά φορμάκια και βουτυρώστε τα καλά. Αλευρώστε τα για να ξεκολλάει μετά το σουφλέ σας. Τοποθετήστε το μείγμα και αφήστε ένα δάχτυλο κενό από επάνω.
Ψήνετε σε προθεσμασμένο φούρνο στους 180° C για 15 λεπτά, ίσως και περισσότερο, ανάλογα τον φούρνο σας. Να το τσεκάρετε να μη στεγνώσει.
Μόλις τα βγάλετε, περιμένετε μισή ωρίτσα να παγώσουν τα φορμάκια και έπειτα ξεφορμάρετε τα ατομικά σουφλέ σοκολάτας. Η επιτυχία κρύβεται στο εσωτερικό τους, όπου πρέπει να είναι ζουμερό και να ρέει η σοκολάτα.