από τον Ζαχαροπλάστη Κώστα Πλέγα, από το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας (Γούναρη 150, Πάτρα – τηλ. 2610. 323.695)
Μια παραδοσιακή συνταγή για βασιλόπιτα που περνά από γενιά σε γενιά!!!
Δεχόμαστε και παραγγελίες για όση ποσότητα θέλετε και οι τιμές μας; Οι πιο ανταγωνιστικές!
Ειδικές τιμές για σχολεία, συλλόγους, αθλητικά σωματεία και γυμναστήρια.
Υλικά: 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ. βούτυρο 300 γρ. ζάχαρη 6 αυγά 1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ ξύσμα από ένα πορτοκάλι ½ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι Εκτέλεση: Πρώτα θα ξεκινήσουμε με το βούτυρο και ζάχαρη, όπου πρέπει να χτυπηθούν καλά, πολύ καλά για να ομογενοποιηθεί απόλυτα το μείγμα.Επόμενο βήμα, χωρίζετε τους κρόκους από το ασπράδι και συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ, ενώ ρίχνετε έναν, έναν τους κρόκους μέσα.
Συνεχίζετε το χτύπημα και αυτή τη φορά προσθέτετε το ξύσμα από το πορτοκάλι και τον φυσικό του χυμό. Τώρα,ρίχνετε όλο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, κουταλιά-κουταλιά, ενώ παράλληλα χτυπάτε με το μίξερ.
Το μυστικό είναι στο καλό χτύπημα και στο σωστό ψήσιμο!
Τώρα σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτετε στο αρχικό μείγμα.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί, το οποίο έχετε πρώτα βουτυρώσει καλά. Ρίχνετε μέσα το φλουρί. Ψήνετε στους 180-200 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Όταν ροδίσει το κέικ, το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Η παράδοση θέλει να επικαλύπτουμε την βασιλόπιτα μας με ζάχαρη άχνη συμβολίζοντας το χιόνι!
Εμείς εκτός από άχνη σας προτείνουμε και γλάσο βανίλιας ή άλλων χρωμάτων
]]>