Tips-Décor

Τα μυστικά για ένα τέλειο τσάι

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία του νερού για τσάι;

Για πόσα λεπτά αφήνεις βυθισμένο το φακελάκι για να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα;
Τo να φτιάξεις τσάι ακούγεται σχετικά εύκολο και όντως είναι! Αρκεί ένα φακελάκι με το τσάι της αρεσκείας σου και ζεστό ή καυτό νερό…

Πόση ώρα όμως θα το αφήσεις; Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν λιγάκι! Κάθε τσάι θέλει το χρόνο του αλλά και τη σωστή θερμοκρασία νερού για να δώσει το ιδανικό αποτέλεσμα.

Οπότε έχουμε και λέμε:
* Το λευκό, το πράσινο και το κίτρινο τσαγάκι χρειάζονται απλά βύθιση σε ζεστό κι όχι απαραιτητα καυτό νερό μόλις για 1 με 2 λεπτά της ώρας!

* Το μαύρο τσάι απαιτεί θερμοκρασία νερού κοντά σε αυτή του βρασμού και βύθιση τουλάχιστον για 2-3 λεπτά για να αποδεσμέυσει όλη του τη γεύση!

* Το τσάι βοτάνων, πρέπει να το αφήσεις ακόμη περισσότερο, τουλάχιστον 3 έως 6 λεπτά και σε πολύ καυτό νερό.

Τώρα που έμαθες όλα τα μυστικά του τσαγιού καλή απόλαυση! 

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο