Ενημέρωση Επικαιρότητα

10 ανακαλύψεις από όλο τον κόσμο που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει

Η ιστορία του κόσμου είναι γεμάτη περίεργα και καταπληκτικά μυστήρια. Πιθανότατα κανείς από εμάς δεν θα ζήσει αρκετά, ώστε να μάθει την αλήθεια. Ωστόσο, πάντα θα μας κινεί το ενδιαφέρον να μαθαίνουμε για αυτά τα μυστήρια και οτιδήποτε σχετίζεται με αυτά.
 
Τα πουλιά Moa
 
paeaxena-juniorsclub
 
Τα πουλιά Moa ζούσαν στην Νέα Ζηλανδία και δεν μπορούσαν να πετάξουν. Εξαφανίστηκαν γύρω στο 1500. Σύμφωνα με μια καινούργια θεωρία σκοτώθηκαν από την φυλή Μαορί. Κατά την διάρκεια μιας αποστολής τον 20ο αιώνα, οι επιστήμονες έπεσαν πάνω σε ένα τεράστιο νύχι ζώου, που με κάποιον ανεξήγητο τρόπο είχε διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση κατά την διάρκεια των αιώνων.
 
Ο ναός Complex of Saksaywaman, στο Περού.
 
paraxena2-juniorsclub
 
Το τέλειο χτίσιμο με πέτρες στον αρχαίο ναό, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς την παραμικρή σταγόνα κονιάματος, είναι πραγματικά καταπληκτικό. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, είναι αδύνατο να περάσει έστω και ένα φύλλο χαρτί ανάμεσα από τις πέτρες. Κάθε πέτρα έχει απαλή υφή και στρογγυλένες γωνίες. Πως κατασκευάστηκε; Κανείς δεν ξέρει!
 
Η πύλη του ήλιου, Βολιβία.
 
paraxena4-juniorsclub
 
Η πύλη του ήλιου βρίσκεται στο Tiwanaku, μια αρχαία και μυστηριώδη πόλη της Βολιβίας. Κάποιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι αποτελούσε το κέντρο μια τεράστιας αυτοκρατορίας κατά την πρώτη χιλιετηρίδα μετά Χριστόν. Κανείς δεν ξέρει τι σημαίνουν τα γλυπτά στην Πύλη. Πιθανόν, να είχαν κάποια αστρολογική ή αστρονομική σημασία.
 
Η σπηλιά Longyou, Κίνα.
 
paraxena5-juniorsclub
 
Αυτές οι σπηλιές ανακαλύφθηκαν μετά από μια χιονοθύελλα. Μια τόσο δύσκολη και περίπλοκη κατασκευή θα απαιτούσε την συμμετοχή πολλών ανθρώπων. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αυτές τις σπηλιές ή στον τρόπο που κατασκευάστηκαν, πουθενά στα ιστορικά αρχεία.
 
Ο ημιτελής Οβελίσκος, Αίγυπτος.
 
paraxena6-juniorsclub
 
Ο Οβελίσκος αρχικά άρχισε να χαράσσεται πάνω στον βράχο, αλλά στην συνέχεια άρχισε να σπάει. Εγκαταλείφθηκε σε αυτή την κατάσταση, ημιτελής. Το μέγεθός του και μόνο προκαλεί ιλίγγους.
 
Η υποθαλάσσια πόλη Yonaguni, Ιαπωνία.
 
paraxena7-juniorsclub
 
Το αρχαίο σύμπλεγμα ανακαλύφθηκε κατά τύχη από τον δάσκαλο κατάδυσης Kihachiro Aratake. Η υποθαλάσσια αυτή πόλη έχει καταρρίψει όλες τις επιστημονικές θεωρίες. Ο βράχος πάνω στον οποίο χτίστηκε η πόλη βυθίστηκε πριν από 10.000 χρόνια, πολύ πριν από την ανέγερση των πυραμίδων της Αιγύπτου. Κάποιο αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι κατά την διάρκεια αυτής της πρωτόγονης περιόδου, οι άνθρωποι ζούσαν σε σπηλιές και επιβίωναν με φαγώσιμες ρίζες. Δεν κυνηγούσαν και σίγουρα δεν μπορούσαν να ανεγείρουν πόλεις από βράχους.
 
Mohenjo-daro, “ο λόφος των νεκρών”, Πακιστάν.
 
paraxena8-juniorsclub
 
Το μυστικό αυτής της πόλης βασανίζει τους ειδικούς εδώ και πολλές δεκαετίες. Το 1922 ο Ινδός αρχαιολόγος R.D. Banerji ανακάλυψε αρχαία χαλάσματα σε ένα από τα νησιά του Ινδού ποταμού. Έτσι ανέκυψε το ερώτημα: Πως καταστράφηκε αυτή η σπουδαία πόλη? Τι απέγιναν οι κάτοικοί της? Οι πολλαπλές ανασκαφές που έχουν γίνει δεν προσέφεραν καμία απάντηση.
 
L’ anse aux Meadows, Καναδάς.
 
paraxena9-juniorsclub
 
Αυτό το αρχαιολογικό εύρημα του Καναδά είναι μια συνοικία που ιδρύθηκε από τους Βίκινγκς πριν από χιλιάδες χρόνια. Το γεγονός ότι υπάρχει υποδεικνύει ότι οι Σκανδιναβοί θαλασσοπόροι έφτασαν στην Νότιο Αμερική πολύ πριν την γέννηση του Χριστόφορου Κολόμβου.
 
Σήραγγες από την εποχή του Λίθου.
 
paraxena10-juniorsclub
 
Η ανακάλυψη ενός μεγάλου δικτύου τούνελ, που εκτείνεται σε όλη την Ευρώπη, από την Σκωτία στην Τουρκία, αποδεικνύει ότι οι κοινωνίες της εποχής του Λίθου δεν ήταν απλά κυνηγοί- τροφοσυλλέκτες. Ωστόσο, ο πραγματικός σκοπός αυτών των τούνελ παραμένει άγνωστος. Κάποιοι ερευνητές πιστεύουν ότι χρησίμευαν στο να προστατεύονται από τα αρπακτικά, ενώ άλλοι ότι τους εξασφάλιζαν ασφαλή ταξίδια, προστατεύοντας τους από τις καιρικές συνθήκες ή άλλες διάφορες συγκρούσεις.
 
Τεράστιες πέτρινες σφαίρες, Κόστα Ρίκα.
 
paraxena11-juniorsclub
 
Αυτές οι πέτρινες σφαίρες δεν τραβούν την προσοχή μόνο για το ομοιόμορφο σχήμα τους, αλλά και για την άγνωστη προέλευσή τους και τον σκοπό που υπηρετούν. Ανακαλύφθηκαν από εργάτες το 1930, όταν καθάριζαν την ζούγκλα από μια φυτεία μπανάνας. Οι τοπικοί θρύλοι έλεγαν ότι περιείχαν χρυσό, αλλά τελικά ήταν άδειες.
 
 
 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο