Συνταγές

Παστίτσιο!!! Μια υπέροχη συνταγή!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ-ΔΡΕΣ-1

από τον Chef Παρασκευά Δρε, εκπαιδευτή σχολής Βέργη Εκπαίδευση για Όλους και εκπαιδευτή του JUNIOR CLASS CHEF

Σε αυτό το μάθημα οι μικροί σεφ του JUNIOR CLASS CHEFέφτιαξαν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο! 

Υλικά για μπεσαμέλ: 

pastitsio-4-juniorsclub

1000γρ γάλα,

100γρ βούτυρο

100γρ αλεύρι μαλακό

Μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

2 αυγά 

Υλικά για κιμά:

1 κιλό κιμά μόσχου

Κρεμμύδι

Μπαχάρι

Σκόρδο

Κρασί

Ντοματοχυμό

Δάφνη

Τριμμένο καρότο

Αλάτι 

pastitsio-3-juniorsclub

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Κανέλα

 Υλικά για την ολοκλήρωση του παστίτσιου: 

Μακαρόνια για παστίτσιο

Κεφαλοτύρι τριμμένο

pastitsio-1-juniorsclub

Εκτέλεση 

pastitsio-8-juniorsclub

Πρώτα ξεκινάμε με τον κιμά! Χρησιμοποιούμε την κατσαρόλα με τον πιο φαρδύ πάτο. Ζεσταίνουμε το λάδι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.Τα σοτάρουμε όλα μαζί!

Σβήνουμε με κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Αφήνουμε να βράσει καλά 25 με 30 λεπτά.

pastitsio-7-juniorsclub

pastitsio-6-juniorsclubΑκολουθεί η περίφημη μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο απ᾿ το γάλα και διαλύουμε το αλεύρι,  προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τ᾿ αυγά ελαφρά χτυπημένα, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.

pastitsio-11-juniorsclub

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Προσοχή στις οδηγίες για να είναι αλ τέντε! Εμείς χρησιμοποιήσαμε χονδρά μακαρόνια για παστίτσιο και λεπτά μαζί. 

pastitsio-2-juniorsclub

Σε δυο μεγάλα μπολ βάζουμε την μπεσαμέλ στο ένα και τα μακαρόνια στο άλλο. 

pastitsio-14-juniorsclubΠαίρνουμε το ταψί και ανακατεύουμε εκεί μέσα τα μακαρόνια με λίγη μπεσαμέλ, μετά προσθέτουμε και λίγο τυρί τριμμένο και ανακατεύουμε πάλι. Αδειάζουμε τον κιμά πάνω στα μακαρόνια και μ᾿ ένα κουτάλι απλώνουμε να πάει παντού.

Καλύπτουμε με τυρί τριμμένο και έπειτα τελειώνουμε απλώνοντας την υπόλοιπη μπεσαμέλ. 

ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, με τις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 45΄- 50΄περίπου, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο