Επικαιρότητα

Αλεξανδρούπολη: Χωρίς πόσιμο νερό για ένα μήνα ο Άβαντας

Για σχεδόν ένα μήνα η συνοικία Αβάντας στην Αλεξανδρούπολη παραμένει χωρίς πόσιμο νερό.

Σύμφωνα με την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, μετά την τελευταία βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ελήφθησαν δείγματα από την δεξαμενή που υδροδοτεί τον Αβάντα και διαπιστώθηκε ότι οι παράμετροι θολότητα-χρώμα και γεύση δεν είναι αποδεκτές ώστε το νερό να είναι πόσιμο.

Παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιπες ενδεικτικές παράμετροι της νομοθεσίας δεν υπερβαίνουν τις επιτρεπτές τιμές, από τη ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης έγινε η σύσταση ότι το νερό δεν είναι πόσιμο για προληπτικούς λόγους. Η υπηρεσία σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει στείλει δείγματα στο εργαστήριο Υγιεινής και Περιβάλλοντος της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ για επιπλέον αναλύσεις.

Ο Σίμος Χατζηπαύλουπρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Άβαντα της Αλεξανδρούπολης, επισήμανε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι το νερό έχει μεν καθαρίσει αυτές τις ημέρες στην όψη ωστόσο αλλά αυτό συμβαίνει ίσως λόγω του ότι δεν έχει βρέξει τις τελευταίες ημέρες.

Προς το παρόν, όπως διευκρίνισε ο Σίμος Χατζηπάυλου  οι κάτοικοι εξυπηρετούνται με εμφιαλωμένα νερά. Ωστόσο για την οριστική λύση του προβλήματος υδροδότησης έχει προταθεί η δημιουργία αντλιοστασίου με φίλτρα.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook:  juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Πηγή

Climathon: Πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα νερού

Οι Σχολές ΒΕΡΓΗ στο πλευρό των πολύτεκνων με ιδιαίτερες προσφορές!!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο