Αθλητισμός

Αναλαμβάνει σύλλογος την πλήρη αποκατάσταση του προπονητηρίου “Τόφαλος” με κόστος περίπου 500.000

Ως μάννα εξ ουρανού φαίνεται πως ήλθε η πρόταση του πατρινού αθλητικού συλλόγου «Προμηθέας» για την εκ βάθρων ανακατασκευή του βοηθητικού γηπέδου «Τόφαλος», που έχει κριθεί ακατάλληλο να φιλοξενήσει αθλητές και πρέπει να γκρεμιστεί.

Ο «Προμηθέας» σε σύσκεψη που προκλήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Αχαϊας με φορείς , για την αντιμετώπιση του προβλήματος, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση και ζητά να εγκριθεί εντός διαστήματος ενός μηνός, ειδάλλως αποσύρει το ενδιαφέρον του.

Αναλαμβάνει ο σύλλογος την πλήρη αποκατάσταση του προπονητηρίου με κόστος περίπου 500.000 ευρώ, εφόσον η Πολιτεία εγκρίνει και παραχωρήσει τον χώρο για εκμετάλλευση από τον «Προμηθέα» για 25 χρόνια (το προπονητήριο είναι ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ).

Παρότι αναλαμβάνει την χρηματοδότηση του έργου δεν ζητά την κυριότητά του και αυτό δίνει σοβαρές ελπίδες να προχωρήσει η υπόθεση.

Βέβαια τις επόμενες ημέρες απομένει να τοποθετηθεί επισήμως και η δημοτική αρχή εάν θα στηρίξει την πρόταση προς τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.Πάντως οι εκπρόσωποι της στην συνάντηση κινήθηκαν σε θετική κατεύθυνση.

Θυμίζουμε πως μετά από έγγραφο της Πολεοδομίας το προπονητήριο του «Τόφαλος», κρίθηκε επικίνδυνο λόγω προβλημάτων στατικότητας και παρά τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν δεν βρέθηκε λύση. Με αποτέλεσμα η Πάτρα να μην έχει αυτή την περίοδο κλειστό χώρο για να προπονηθούν οι αθλητές , αλλά και για να διοργανωθούν συγκεκριμένες αθλητικές συναντήσεις.

Τι αναφέρει η πρόταση

Το πλαίσιο της πρότασης του «Προμηθέα»:
– Δημιουργία στην θέση του σημερινού βοηθητικού ενός νέου «κλειστού», με δυο σύγχρονα γήπεδα, με κερκίδες, αποδυτήρια, γραφεία, τουαλέτες, κλπ, στα οποία θα βρουν στέγη τα σωματεία μπάσκετ, βόλεϊ και μπάντμιντον που προπονούνταν μέχρι τώρα στο βοηθητικό του «Τόφαλος».

– Το ελάχιστο κόστος ανακατασκευής είναι 450.000 ευρώ. Ο Προμηθέας μπαίνει μπροστά για την χρηματοδότηση του έργου, ζητώντας, παράλληλα, από την Πολιτεία όχι την ιδιοκτησία, αλλά την εκμετάλλευση του γηπέδου για 25 χρόνια.

– Το πρόγραμμα προπονήσεων θα καταρτιστεί από κοινού με τα σωματεία, με βάση όλα όσα ίσχυαν μέχρι πρόσφατα. Ο Προμηθέας θα παρέχει το ανθρώπινο δυναμικό για τον έλεγχο των χώρων, ενώ θα υπάρχει η συμβολή των σωματείων για τα έξοδα ρεύματος, νερού και καθαριότητας.

Στη νέα εγκατάσταση θα βρουν στέγη δωρεάν, σε πρωινές ώρες (που ούτως ή άλλως το βοηθητικό ήταν κλειστό), ο σχολικός και ο μαζικός αθλητισμός και δράσεις του Δήμου Πατρέων.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΛΔΗΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο