Εκδηλώσεις Μωρό - Παιδί Εκπαίδευση Σεμινάρια

Ανοικτό Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο 2 Ενοτήτων για Γονείς/Κηδεμόνες από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με θέμα «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός»

 • 8/2 Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός – Μέρος 1: Τι γίνεται στον χώρο του σχολείου
 • 23/2 Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός – Μέρος 2: Τι γίνεται στον κόσμο του Διαδικτύου

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Η Ακαδημία Εκπαίδευσης & Eπιμόρφωσης Smile Academy του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί Ανοικτό Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο 2 Ενοτήτων για γονείς/κηδεμόνες από όλη την Ελλάδα, με θέμα «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός» και στόχο την πρόληψη και την ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων παιδιών σχολικής ηλικίας, αναφορικά με το φαινόμενο του Εκφοβισμού.

Το Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, σε εισήγηση του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του Οργανισμού, αποτελείται από 2 Ενότητες:

 • Η πρώτη ενότητα με θέμα «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός – Μέρος 1: Τι γίνεται στον χώρο του σχολείου» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17:00 μ.μ. – 19:00 μ.μ.
 • Η δεύτερη ενότητα με θέμα «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός – Μέρος 2: Τι γίνεται στον κόσμο του Διαδικτύου» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17:00 μ.μ. – 19:00 μ.μ.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», όντας σε συνεχή επαφή με τα παιδιά, τους γονείς/κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς, έχει γίνει κοινωνός πληθώρας προβλημάτων που μαστίζουν τους ανήλικους. Έχει, λοιπόν, αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για να συμβάλλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση αποτελεσμάτων κάθε περιστατικού θωρακίζοντας, παράλληλα, τα παιδιά από τους ολοένα αυξανόμενους κινδύνους που καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Έτσι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Οργανισμού με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν έγκρισης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της πρόληψης στη σχολική κοινότητα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διατηρεί την επικοινωνία του και με τους ενήλικες που περιστοιχίζουν τα παιδιά, διοργανώνοντας προγράμματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θεματολογίες που αφορούν άμεσα τα παιδιά, για την καθημερινότητά τους αλλά για το μέλλον τους.

Το Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός» θα πραγματοποιηθεί μέσω Webex, διά μέσου της Πλατφόρμας Διαδικτυακών Μαθημάτων και Εκπαιδευτικών Παρεμβάσεων «Smile Academy». Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκεται να γίνει εφικτή η συμμετοχή γονέων και κηδεμόνων όλων των περιφερειών της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των ακριτικών νησιών.

 • Η συμμετοχή των γονέων/κηδεμόνων στο σεμινάριο είναι δωρεάν.
 • Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα παροχής βεβαίωσης συμμετοχής για όσους/ες θα παρακολουθήσουν και τις δύο Συνεδρίες του Σεμιναρίου.

Το Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Η συμβολή των τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην προστασία των παιδιών, των νέων και των ατόμων σε κίνδυνο στην Ελλάδα-SMILE NET» η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020» με MIS 5129741. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω του έργου «SMILE NET» στοχεύει στην προστασία παιδιών σε κίνδυνο, καθώς και ατόμων από 18 έως 60 ετών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των μεταναστών, μέσω τεσσάρων Υποέργων που αξιοποιούν την τεχνολογική καινοτομία.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 3.: «Ψηφιακή εκπαίδευση της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας μέσω του Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” και της Ακαδημίας Επιμόρφωσης & Εκπαίδευσης “Smile Academy” για την προστασία των παιδιών και των νέων». Η πράξη έχει χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τους 15 μήνες με εφαρμογή σε όλη την επικράτεια (εμπλουτίζοντας παράλληλα τις υφιστάμενες δυνατότητες με διασυνοριακές δυνατότητες και λειτουργίες) των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων και των ωφελειών που θα προκύψουν, αφενός από την τεχνολογική αναβάθμιση του εξοπλισμού του Χαμόγελου του Παιδιού και αφετέρου από την εκπαίδευση, εξοικείωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, σε θέματα που αφορούν την προστασία των παιδιών και των νέων. Οφέλη αμφότερα, που θα ενισχύσουν στο διηνεκές, και πέρα από τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης της πράξης, τις δυνατότητες του Οργανισμού για τη διαφύλαξη και προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 • ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Συμπληρώστε ΕΔΩ τη Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.
 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ: Τα στοιχεία σύνδεσης της πλατφόρμας Webex θα σταλούν σε όσους/ες θα συμπληρώσουν επιτυχώς τη Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Διαδικτυακού Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου. Τα στοιχεία θα σταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον λογαριασμό email που θα έχει δηλώσει κάθε ενδιαφερόμενος/η.
 • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ/ΩΡΕΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: Δύο 2/ωρες συναντήσεις/ενότητες (συνολική διάρκεια 4 ώρες):
  • Η πρώτη ενότητα με θέμα «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός – Μέρος 1: Τι γίνεται στον χώρο του σχολείου» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17:00 μ.μ. – 19:00 μ.μ.
  • Η δεύτερη ενότητα με θέμα «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός – Μέρος 2: Τι γίνεται στον κόσμο του Διαδικτύου» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17:00 μ.μ. – 19:00 μ.μ.
 • ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: Θα αποδοθούν ατομικές Βεβαιώσεις Συμμετοχής για όσους/ες θα παρακολουθήσουν όλες τις ώρες που διαρκεί η εκπαίδευση (δηλαδή και τις 2 ενότητες στις 8/2 και 23/2)
 • Η συμμετοχή των γονέων/κηδεμόνων στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Το παρόν Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της Ακαδημίας Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Smile Academy –μίας Ακαδημίας με φυσική και ψηφιακή παρουσία και δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής, την οποία έχει ιδρύσει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ικανοτήτων, στάσεων ζωής και συνηθειών από μικρούς και μεγάλους. Η Ακαδημία Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Smile Academy συμπεριλαμβάνει δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά, γονείς και κηδεμόνες, παππούδες και γιαγιάδες, εκπαιδευτικούς και άλλους ευαισθητοποιημένους επαγγελματίες, καθώς επίσης στους εθελοντές και στους εργαζόμενους του Οργανισμού. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την Ακαδημία πατώντας εδώ, καθώς επίσης να ακολουθήσετε την ομάδα facebook της Ακαδημίας πατώντας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

smileacademy@hamogelo.gr

Τηλ. 210 33 06 140

 

 

 

 

 

 

Κυριακές για μικρούς επιστήμονες στο Μουσείο Πειραμάτων!!!

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο