Εκδηλώσεις Μωρό - Παιδί Θέματα υγείας Προτεινόμενο

Χτίζοντας Γέφυρες στην Παιδιατρική Αιματολογία-Ογκολογία!!!

Κορυφαίοι παιδίατροι αιματολόγοι-ογκολόγοι από ολόκληρο τον κόσμο θα ενώσουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα κατά του καρκίνου της παιδικής και εφηβικής ηλικίας στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Χτίζοντας Γέφυρες στην Παιδιατρική Αιματολογία-Ογκολογία», που πραγματοποιείται την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στην Αθήνα, με πρωτοβουλία των τμημάτων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» και της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας, την υποστήριξη του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.
Το Διεθνές Συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της αείμνηστης Ιδρύτριας του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η οποία υπήρξε πρωτοπόρος στην μάχη κατά του καρκίνου της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και οραματίστηκε μια παγκόσμια συνεργασία ανάμεσα σε κράτη, νοσοκομεία και φορείς με στόχο την βελτίωση της θεραπείας και την ίαση όλων των παιδιών και εφήβων με καρκίνο.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αδελφοποιήσεων του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ και ακολουθώντας το όραμα της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για έναν κόσμο χωρίς σύνορα για την υγεία των παιδιών, καταξιωμένοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες από τα πρωτοπόρα παιδιατρικά ογκολογικά νοσοκομεία: Children’s Hospital of Philadelphia (ΗΠΑ), Princess Maxima Center for Pediatric Oncology (Ολλανδία), HOPP Children’s Cancer Center Heidelberg (Γερμανία) και The Hospital of Sick Kid’s Toronto (Καναδάς), μαζί με το επιστημονικό προσωπικό των τμημάτων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» με τους οποίους υπάρχει στενή συνεργασία, θα παρουσιάσουν όλα τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα για την αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» θα παρουσιάσουν τη συμβολή της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου στην χώρα μας.
Η εγγραφή για την παρακολούθηση του συνεδρίου είναι ελεύθερη και γίνεται μέσω του link:

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

https://www.juniorsclub.gr/eortasmoi-gia-tin-pagkosmia-imera-eychis-apo-tin-make-a-wish-ellados-2/

https://www.juniorsclub.gr/anosotherapeia-ola-osa-theleis-na-xereis-gia-to-simera-kai-to-ayrio/

Μετάβαση στο περιεχόμενο