Οικολογικά Νέα

Δάσος γεμάτο μπαμπού στην Ιαπωνία βγάζει μοναδικούς μουσικούς ήχους (photos + video)

Το “Δάσος των Μπαμπού” στο Σαγκάο της Ιαπωνίας είναι ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά δάση παγκοσμίως, που αφήνει άναυδο τον κάθε επισκέπτη. Το δάσος από μπαμπού βρίσκεται στην Αρασιγιάμα, μια περιοχή στα δυτικά προάστια του Κιότο της Ιαπωνίας….

Πέρα από το φυσικό του κάλλος, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του δάσους, είναι ο ιδιαίτερος ήχος που παράγεται από τον άνεμο ανάμεσα στις φυλλωσιές των μπαμπού και αποτελεί έναν από τους 100 αναγνωρίσιμους ιαπωνικούς ήχους….

bambooforest14-400x300

Το Δάσος των Μπαμπού αναπτύχθηκε πριν από αιώνες από τη βασιλική οικογένεια της Ιαπωνίας Χάτα, για να μπορεί ο αυτοκράτορας να απολαμβάνει το κυνήγι μέσα στα πυκνά φυλλώματα των γιγαντιαίων μπαμπού. Οι Ιάπωνες ευγενείς που τον συνόδευαν, εντυπωσιάστηκαν από τον ήχο που ακουγόταν σε όλο το δάσος, καθώς ο άνεμος περνούσε μέσα από τα καλάμια….

Σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει μέσα στο δάσος των μπαμπού, καθώς υπάρχει ένα μονοπάτι. Όταν ο ήλιος λάμπει και υπάρχει ένα απαλό αεράκι, το τοπίο είναι μοναδικό, καθώς η φύση κάνει το θαύμα της….

bambooforest7

Κατά μήκος του δάσους ο επισκέπτης θα συναντήσει ναούς και ιερά της ιαπωνικής παράδοσης,πολλά εστιατόρια και καταστήματα, αφού η περιοχή είναι τουριστικό αξιοθέατο. Μπορεί κανείς να φτάσει στο δάσος με τρένο από το Κιότο, μια διαδρομή που διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Οι επισκέπτες που δεν θέλουν να περπατήσουν, μπορούν να νοικιάσουν μια άμαξα και να κάνουν βόλτα στο δάσος ακούγοντας του μελωδικούς ήχους των μπαμπού….

Δείτε το θέρετρο και το δάσος από μπαμπού…

https://youtu.be/FHpxwWMqdB8]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο