Sites για παιδιά

Δες 4+1 ελληνικά εκπαιδευτικά sites που βοηθούν στο να γίνουν τα παιδιά σας… ξυράφια!

Το παιδί σας συνεχίζει να κάθεται μπροστά στο pc ή το tablet; Κι’ αν δεν βλέπει κάποια παιδική ταινία στο web tv του juniorsclub.gr, τότε για τους μικρούς μας φίλους έχουμε κι’ αλλες προτάσεις…

Περνώντας από δίπλα του ή μπαίνοντας στο δωμάτιό του, ρίχνετε κλεφτές ματιές στην οθόνη και διαπιστώνετε ότι, κατά κύριο λόγο, παίζει και χαζεύει. Η σχέση των παιδιών κάθε ηλικίας με την τεχνολογία είναι εξαιρετική. Υπάρχουν σελίδες που μπορούν να “εκμεταλλευτούν” αυτή τη σχέση, για να βελτιώσουν τις επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο, να ακονίσουν το μυαλό τους, να αγαπήσουν τη λογοτεχνία και να ευαισθητοποιηθούν περιβαλλοντολογικά. Βρήκαμε και σας συστήνουμε πέντε ελληνικά sites, που έχουν δημιουργηθεί για να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν διασκεδάζοντας.

Σπαζοκεφαλιές στο mikrouli.gr

To mikrouli.gr αυτοσυστήνεται ως «ο παιχνιδιάρικος ιστότοπος για παιδιά». Και, είναι πράγματι παιχνιδιάρικο. Στην αρχική του σελίδα, θα βρείτε τις κατηγορίες «Σπαζοκεφαλιές» και «Εκπαίδευση». Κάνοντας κλικ σ’ αυτές, το παιδί έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί σε σελίδες με αινίγματα, γλωσσοδέτες και λαβύρινθους. Στην υποκατηγορία «Πειράματα», θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για το πώς να κάνετε εύκολα πειράματα στο σπίτι με τα παιδιά, γνωρίζοντάς τα με τον κόσμο της Φυσικής και της Χημείας.

Αγαπώντας τα βιβλία στον Μικρό Αναγνώστη

Στην ιστοσελίδα Μικρός Αναγνώστης, οι ομορφότερες ιστορίες ζωντανεύουν μέσα από την γλαφυρή ανάγνωση ταλαντούχων ηθοποιών. Παιδικά βιβλία συγγραφέων εντός κι εκτός συνόρων, ολόκληρα ή σε αποσπάσματα μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία «Να σου πω μια ιστορία». Στην κατηγορία «Γράψε και κέρδισε», οι εκκολαπτόμενοι συγγραφείς μπορούν να στείλουν το κείμενό τους, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό της ιστοσελίδας.

Γνώσεις για το περιβάλλον από το site του Υπουργείου Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας έχει μεριμνήσει διαδικτυακά για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών του δημοτικού στο κρίσιμο ζήτημα της οικολογίας, και ιδιαίτερα της προστασίας των δασών. Στον ιστότοπο του Υπουργείου «Περιβάλλον- Η προστασία του δάσους», εσείς και το παιδί θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τα πάντα για τα ζώα και τα φυτά του δάσους, βασικές οδηγίες προφύλαξης από τη φωτιά αλλά και να αναπτύξετε την οικολογική συνείδησή σας… οικογενειακώς.

“Ελάτε να παίξουμε!” στην Chicco, για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Στην ελληνική ιστοσελίδα της Chicco, πέρα από την περιγραφή των προϊόντων και πολλά ενδιαφέροντα άρθρα για τους γονείς και τα παιδιά θα βρείτε και την κατηγορία «Ελάτε να παίξουμε», στην οποία υπάρχουν έξυπνα παιχνίδια για 3 ηλικιακές ομάδες (12+, 24+ και 36+ μηνών). Στην κατηγορία περιλαμβάνονται παιχνίδια, που βοηθούνμωρά και νήπια να εξασκήσουν τη μνήμη τους και να αναπτύξουν τις πέντε αισθήσεις τους.

Παίζοντας και μαθαίνοντας στο site του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, φροντίζει για την διαπαιδαγώγηση και την εκπαίδευση των παιδιών όχι μόνο δια ζώσης. Στον ιστότοπό του, ΙΜΕάκια (όπερ μεθερμηνευόμενον «οι μικροί φίλοι το Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού), θα βρείτε παιχνίδια που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις των παιδιών, αλλά και πλήθος παιχνιδιών που έχουν σκοπό να τους οξύνουν το νου! Παζλ για κάθε ηλικία, «Βρείτε τις διαφορές», κρεμάλα, παιχνίδια μνήμης, ακόμη και κομιξάκια περιμένουν εσάς και το παιδί σας στο site του Ιδρύματος.

Επισκεφτείτε αυτές τις σελίδες και προτείνετέ τις στα παιδιά! Το ίντερνετ, δεν είναι εχθρός του πνεύματος, είναι φίλος και αρωγός του -αρκεί να “χρησιμοποιηθεί” μ’ αυτό το σκοπό.

Αν γνωρίζετε κάποια σελίδα εκπαιδευτική και ταυτόχρονα διασκεδαστική προτείνετέ την στα σχόλια!

Μετάβαση στο περιεχόμενο