Σεμινάρια

Διαδικτυακό εργαστήριο ανάπτυξης φωτογραφικού πρότζεκτ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Mentoring

Διδάσκουσα: Νατάσσα Χριστιά
Διάρκεια: 1 Φεβρουαρίου – 14 Ιουνίου 2023
Ημέρα και ώρες διεξαγωγής:
Τετάρτη, 18.30 – 21.30
Αιτήσεις: έως 20 Ιανουαρίου 2023
Έναρξη: 1 Φεβρουαρίου 2023
Σύνολο συναντήσεων: 10
Αριθμός συμμετεχόντων: 10
Τρόπος διεξαγωγής: 
Online Live Sessions

Το εργαστήριο αυτό αναπτύσσεται μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα συναντήσεων και προσφέρει σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων ένα σχήμα συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring), με στόχο την εξέλιξη ή ολοκλήρωση ενός προσωπικού φωτογραφικού πρότζεκτ που θα αντικατοπτρίζει τα δικά τους φωτογραφικά ενδιαφέροντα.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Με τη στήριξη και καθοδήγηση της επιβλέπουσας διδάσκουσας και την ενεργή συμμετοχή ολόκληρης της ομάδας, θα αναπτυχθεί ένας συστηματικός διάλογος που θα αναλύει τις ιδιαιτερότητες των έργων των σπουδαστών και θα προτείνει τα μεθοδολογικά βήματα εξέλιξης, οργάνωσης και παρουσίασης μιας ολοκληρωμένης φωτογραφικής εργασίας ως πορτφόλιο, έκδοση ή έκθεση.

Σε θεωρητικό επίπεδο, η ανταλλαγή ιδεών θα υποστηριχθεί από την παρουσίαση και τον σχολιασμό φωτογραφικών εργασιών επιλεγμένων σύγχρονων δημιουργών, τις σύγχρονες πρακτικές και μορφές παρουσίασης (εκθέσεις, εικαστικές εγκαταστάσεις, photobooks, διαδικτυακή παρουσία) και την επίδρασή τους στη σύλληψη του έργου.

Σε πρακτικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με όλα τα ενδιάμεσα στάδια μορφοποίησης του προσωπικού τους πορτφόλιο, τη διαδικασία επιλογής εικόνων και την έννοια της φωτογραφικής σειράς και διαδοχής (editing and sequencing). Έμφαση θα δοθεί στη διαρκή παρακολούθηση και κριτική ανάλυση της δουλειάς που παράγουν, και στην παροχή εξατομικευμένων συμβουλών σε οποιοδήποτε θέμα είναι κρίσιμο για την περαιτέρω εξέλιξή της.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου θα συμπεριλάβει επίσης τις διαδικτυακές διαλέξεις δύο Ελλήνων ή ξένων προσκεκλημένων, το έργο των οποίων θα καλύπτει το φάσμα των αναζητήσεων των μελών της ομάδας, καθώς και μια προαιρετική δια ζώσης συνάντηση της ομάδας στην Αθήνα, στο ενδιάμεσο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σε ποιους απευθύνεται
Στον κύκλο αυτό μπορούν να ενταχθούν όσες/όσοι βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης μίας συγκεκριμένης θεματικής ενότητας φωτογραφικού έργου, με στόχο την εξέλιξη ή ολοκλήρωσή του.

Μεθοδολογία διδασκαλίας
Προγραμματισμένες ομαδικές συναντήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, παρέχοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα για εξ αποστάσεως συνεργασία και αλληλεπίδραση (σε πραγματικό χρόνο) με τη διδάσκουσα αλλά και με την υπόλοιπη ομάδα.

Προαιρετικές ατομικές συνεδρίες (που δεν θα ξεπερνούν τα 20 λεπτά) στο ενδιάμεσο διάστημα των συναντήσεων.

Πρόγραμμα εργαστηρίου
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 απογευματινές συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1 και 15 Φεβρουαρίου, 8 και 22 Μαρτίου, 5 και 26 Απριλίου, 10 και 24 Μαΐου, 7 και 14 Ιουνίου 2023 και ώρες 18:30-21:30.

Συνάντηση 1 Το πανόραμα της σύγχρονης φωτογραφίας, εξελίξεις και εργαλεία (θέματα, αισθητική, μορφές και πρακτικές παρουσίασης)
Συνάντηση 2 Παρουσιάσεις έργων υπό εξέλιξη και εισαγωγή στη μεθοδολογία του εργαστηρίου
Συναντήσεις 3 – 9 Συμβουλευτική καθοδήγηση και υποστήριξη έργων
Συνάντηση 10 Σχολιασμός και παρουσίαση τελικών προτάσεων

Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Επιπλέον παροχές
1. Με κάθε εγγραφή προσφέρεται δωρεάν ετήσια συνδρομή μέλους στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.
2. Ελεύθερη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του ΕΚΦ, η οποία αριθμεί 5.000 τίτλους βιβλίων.
3. Δωρεάν είσοδος και ξενάγηση στις εκθέσεις του Athens Photo Festival, στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138.

Δήλωση Συμμετοχής και Διαδικασία Επιλογής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο εργαστήριο, συμπληρώνοντας την online αίτηση/εκδήλωση ενδιαφέροντος. Για την αίτηση συμμετοχής, παρακαλούμε να στείλετε δείγμα δουλειάς σε ψηφιακή μορφή και συνοπτικά μια παράγραφο προηγούμενης εμπειρίας σχετικά με τη φωτογραφία.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023. Τα αποτελέσματα της επιλογής θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

Πληροφορίες
Tηλ: 210 9211750 | 6932235555
Ωράριο Επικοινωνίας: Δευτ – Παρ. 10:30-20:30
e-mail: contact@hcp.gr

Διεθνές συνέδριο με θέμα: «Από τις Σέβρες στη Λωζάννη»

Διαγωνισμοί ζωγραφικής στο Atelier SuGleri για το πάρτυ γενεθλίων των παιδιών της Αθηνάς Σουγλέρη

Μετάβαση στο περιεχόμενο