Travel / Αξιοθέατα

Διακοπές για νέους: Βόλος, μια σύγχρονη πόλη με ιδιαίτερη γοητεία!

Φθινόπωρο και φίλοι! Μία υπέροχη εποχή για σύντομες αποδράσεις με την παρέα αφού μπορείτε να κάνετε υπέροχες βόλτες στην εξοχή να συνδυάσετε θάλασσα και βουνό, να κάνετε outdoor δραστηριότητες

Σήμερα σας προτείνουμε μία πόλη που συνδυάζει τη θάλασσα και το βουνό. Αναφερόμαστε φυσικά στον Βόλο και στο μαγευτικό Πήλιο. Τα φιλόξενα χωριά του Πηλίου θα σας μαγέψουν με την ομορφιά τους, τη γραφικότητά τους, το φυσικό τους τοπίο και τους φιλόξενους κατοίκους. Περιπλανηθείτε στην Μακρυνίτσα, την Τσαγκαράδα, την Βυζίτσα, τις Μηλιές και στα άλλα καταπληκτικά χωριά. Πεζοπορίες, mountain bike, το τρενάκι του Πηλίου και πλήθος δραστηριοτήτων για να ανακαλύψετε νέες εμπειρίες και να γεμίσετε με δράσεις την εκδρομή σας.

Ο Βόλος, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Θεσσαλίας και η πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας. Μια μεγάλη, δυναμική και σύγχρονη πόλη, που βρέχεται από τον Παγασητικό Κόλπο και σκιάζεται από το πανέμορφο Πήλιο με τα γραφικά του χωριά.

*Mη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν της Ελλάδας ανάμεσα στην πρωτεύουσα Αθήνα (απόσταση 325 χλμ) και τη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη (απόσταση 215 χλμ).

Είναι χτισμένη στους πρόποδες του Πηλίου και είναι χτισμένη στη θέση που  βρισκόταν η Αρχαία Ιωλκός, απ’ όπου ξεκίνησε ο Ιάσωνας με την Αργώ και τους συντρόφους του για την Αργοναυτική εκστρατεία.

Ο Βόλος αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό κέντρο ενώ θα σας γοητεύσει με το πολεοδομικό του συγκρότημα και το τρίτο σε μέγεθος λιμάνι στην Ελλάδα. Η οικονομία της πόλης στηρίζεται στο εμπόριο, την βιομηχανία, την βιοτεχνία και τον τουρισμό. Μια σύγχρονη πόλη με πολιτιστική άνθηση, πνευματική δημιουργία που συνταιριάζει αρμονικά το νεοκλασικό με το μοντέρνο.

Ο Βόλος είναι μια από τις τέσσερις πόλεις στις οποίες διεξήχθησαν προκριματικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες στην Ολυμπιάδα του 2004 που διοργάνωσε η Αθήνα, στο υπερσύγχρονο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Επίσης, στον Βόλο βρίσκεται η έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ιδρύθηκε το 1954 και έδωσε νέα πνοή στην πόλη, του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου και του Κέντρου Μουσικού Θεάτρου.

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Βόλου είναι η ζωντάνια και ο δυναμισμός που έχει η πόλη, η έντονη ζωή καθώς και η πολύ καλή αγορά που διαθέτει.

Αξίζει να επισκεφθείτε τα φημισμένα τσιπουράδικα της περιοχής όπου θα απολαύσετε το καθιερωμένο τσίπουρο συνοδευόμενο με θαυμάσιους θαλασσινούς μεζέδες. Τα τσιπουράδικα αποτελούν μια παράδοση που προέρχεται από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, οι οποίοι συνήθιζαν να μαζεύονται σε μικρά καφενεδάκια του λιμανιού, πίνοντας τσίπουρο συντροφιά με θαλασσινούς μεζέδες. Στην πόλη θα βρείτε πάνω από 350 τσιπουράδικα.

Το ταξίδι στον Βόλο μαγεύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και κάνει τις διακοπές σας αξέχαστες όποια εποχή και αν επιλέξετε!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διακοπές για νέους: Το Λεωνίδιο Αρκαδίας θα σας μαγέψει

 

Διακοπές για νέους: Πορταριά, ιδανικός προορισμός για Φθινόπωρο

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο