Ζώα

Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων – Οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να βοηθήσουν γάτο που χαροπάλευε από φόλα

Την Κυριακή 8 Απριλίου 2024 γύρω στις 2 το μεσημέρι η αστυνομία έλαβε ένα τηλεφώνημα από ευαισθητοποιημένο πολίτη που ζει στο χωριό Καλλίκωμο του Νομού Ηλείας για ένα γάτο ο οποίος χαροπάλευε πιθανώς από δηλητηρίαση.

Οι αστυνομικοί όπως μας ενημέρωσαν κάλεσαν την αρμόδια της τεχνικής υπηρεσίας για τα αδέσποτα του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων (γιατί εκεί ανήκει το χωριό Καλλίκωμο) η οποία δήλωσε ότι δεν είναι αρμοδιότητα τους να αναλάβουν το αδέσποτο.

Οι αστυνομικοί προς τιμήν τους δεν άφησαν το ζώο αβοήθητο και κάλεσαν την αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας και την παρακάλεσαν να τους βρει κτηνίατρο για να σώσει το ζώο.

Η αντιπρόεδρος ενημέρωσε μια από τους κτηνιάτρους που συνεργαζόμαστε η οποία έτρεξε για να ανοίξει το κτηνιατρείο της την Κυριακή και να βοηθήσει το ζώο που χαροπάλευε.

Η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Η αρμόδια κυρία του Δήμου, εκτός του ότι αρνήθηκε να αναλάβει ο Δήμος ένα ζώο που χαροπάλευε (να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος είναι ο νομικά αρμόδιος για τα αδέσποτα εντός των ορίων του και έχει υποχρέωση να φροντίσει για την κτηνιατρική τους περίθαλψη), είχε το θράσος να πάρει τηλέφωνο την κτηνίατρο και να της ζητήσει τον λόγο που ανέλαβε το ζώο. Όπως της είπε δεν είχε καμία δουλειά να αναλάβει ένα αδέσποτο του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων την στιγμή που δεν έχει σύμβαση με τον συγκεκριμένο Δήμο. Την απείλησε μάλιστα ότι θα την καταγγείλει στον κτηνιατρικό σύλλογο!!!

Όλα αυτά εχθές Κυριακή. Στον Νομό Ηλείας. Δήμος Κρεστένων – Ανδρίτσαινας. Λίγα χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία. Είπαμε κάτι για πολιτισμό?

Φυσικά το ζώο το ανέλαβαν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Κρεστένων Νοιάζομαι και προσευχόμαστε να τα καταφέρει καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος χάρη στην αρμόδια του Δήμου.

Να μην παραλείψουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αστυνομικούς οι οποίοι όχι μόνο δεν αδιαφόρησαν αλλά μετέφεραν τον γάτο στο κτηνιατρείο του Πύργου με το περιπολικό

Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε τους σκοπούς του Συλλόγου μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό μας στην Τράπεζα Πειραιώς:
5531-093883-962 EUR
ΙΒΑΝ GR77 0172 5310 0055 3109 3883 962
Δικαιούχος: 14845561 Φιλοζωικός Σύλλογος Kρεστένων Νοιάζομαι
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

 

Η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών Παράρτημα Πάτρας είχε την ευλογία να φιλοξενήσει τον πατέρα Ευάγγελο Παπανικολάου

Η παράσταση ΔΑΦΝΗ ξανά στο θέατρο act!

Μετάβαση στο περιεχόμενο