Αν το παιδί σας ασχολείται με το online gaming, το πιθανότερο είναι ταυτόχρονα χρησιμοποιεί και το Discord, ένω νέο chat μέσω του οποίου οι απανταχού gamers επικοινωνούν μεταξύ τους. Το κακό είναι, ότι στην εφαρμογή αυτή έχει πρόσβαση ο οποισδήποτε, κακόβουλος και μη, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν μέσω αυτής χώρα περιστατικά λεκτικής βίας, αλλά και απόπειρες αποπλάνησης και κακοποίησης.
Η κλινική εγκληματολόγος και Διευθύντρια Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI Institue Κέλλυ Ιωάννου προειδοποιεί και συμβουλεύει τους γονείς:
Η πρώτη εφαρμογή για την οποία θα συμβούλευα τους γονείς να έχουν ανοιχτό διάλογο με τα παιδιά τους; Discord.
Με τη δημοτικότητα των gaming communities να βρίσκεται σε άνοδο, πολλοί παίκτες ή δημιουργοί παιχνιδιών κρατούν τις κοινότητές τους δημόσιες για να φαίνεται η βάση των fan τους και συνήθως σε αυτές δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια.
O, τι πιο κακόβουλο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βρίσκεται εκεί μέσα από περιστατικά ακραίου διαδικτυακού εκφοβισμού/ μέχρι απόπειρες διαδικτυακής αποπλάνησης και κακοποίησης. Ακόμα και οι καλύτερες ομάδες συντονιστών (moderator) δεν μπορούν να προλάβουν τα περιστατικά βίας (λεκτικής και μη) που λαμβάνουν χώρα στο Discord.
Οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του Discord και δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν τυχόν απειλές ή και προβλήματα.
Η συμβουλή μου είναι να επικοινωνείτε πάντα με τα παιδιά σας, να τους επιτρέπετε να σας εξηγούν πώς και γιατί χρησιμοποιούν την εκάστοτε εφαρμογή και να τους επισημαίνετε ότι εάν συμβεί κάτι κακό πρέπει να μιλάνε και να μην το κρατούν μέσα τους.
Το πιο σημαντικό είναι να τα διαβεβαιώνετε ότι δεν θα τους πάρετε τις συσκευές τους (κινητό/υπολογιστή) και δεν θα τα τιμωρήσετε αν συμβεί κάτι, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι θα συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν κρυφά από εσάς η θα βρουν κάποια παρόμοια εφαρμογή.
Θέστε στο παιδί σας ορισμένα όρια για τη χρήση του Discord όπως: να μην μοιράζεται ποτέ την τοποθεσία, το σχολείο, το πλήρες όνομα και την ηλικία του.
Δείτε το αρχικό δημοσίευμα:
Η πρώτη εφαρμογή για την οποία θα συμβούλευα τους γονείς να έχουν ανοιχτό διάλογο με τα παιδιά τους; Discord.
Με τη δημοτικότητα των gaming communities να βρίσκεται σε άνοδο, πολλοί παίκτες ή δημιουργοί παιχνιδιών κρατούν τις κοινότητές τους δημόσιες για να φαίνεται η βάση των fan τους και συνήθως σε αυτές δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια. O, τι πιο κακόβουλο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βρίσκεται εκεί μέσα από περιστατικά ακραίου διαδικτυακού εκφοβισμού/ μέχρι απόπειρες διαδικτυακής αποπλάνησης και κακοποίησης. Ακόμα και οι καλύτερες ομάδες συντονιστών (moderator) δεν μπορούν να προλάβουν τα περιστατικά βίας (λεκτικής και μη) που λαμβάνουν χώρα στο Discord. Οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του Discord και δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν τυχόν απειλές ή και προβλήματα. Η συμβουλή μου είναι να επικοινωνείτε πάντα με τα παιδιά σας, να τους επιτρέπετε να σας εξηγούν πώς και γιατί χρησιμοποιούν την εκάστοτε εφαρμογή και να τους επισημαίνετε ότι εάν συμβεί κάτι κακό πρέπει να μιλάνε και να μην το κρατούν μέσα τους. Το πιο σημαντικό είναι να τα διαβεβαιώνετε ότι δεν θα τους πάρετε τις συσκευές τους (κινητό/υπολογιστή) και δεν θα τα τιμωρήσετε αν συμβεί κάτι, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι θα συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν κρυφά από εσάς η θα βρουν κάποια παρόμοια εφαρμογή. Θέστε στο παιδί σας ορισμένα όρια για τη χρήση του Discord όπως: να μην μοιράζεται ποτέ την τοποθεσία, το σχολείο, το πλήρες όνομα και την ηλικία του. #TalktoKids #onlinesafety #digitalparentingtips