Επικαιρότητα Θέματα Ασφαλείας Προτεινόμενο

Δείτε τι απάντησαν 100 άτομα στο ερώτημα: “Έχετε κάνει πλάνο με την οικογένεια σας τι θα κάνετε αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι σας;”

από την Ελένη Βασιλοπούλου, δημοσιογράφο 

Πώς αξιολογείς ότι κάτι είναι σημαντικό; Με την ζωή σου, την ζωή της οικογένειας σου; Δεν είναι τυχαίο ότι το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία μας. Στον τομέα της υγείας συγκαταλέγεται η ασφάλεια μας, η προστασία μας από κάθε μορφή απειλής, η πρόληψη και το πλάνο το οποίο έχουμε κάνει για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και την οικογένεια μας. 

Τα καθημερινά δελτία τύπου από την αστυνομία και τα θέματα τα οποία δημοσιεύουμε στην ενότητα ενημέρωση του juniorsclub.gr απαρτίζονται από σοβαρά περιστατικά εγκληματικότητας σε κάθε περιοχή της Ελλάδας και όχι μόνο και επισκιάζουν σε τραγικό βαθμό τα υπόλοιπα θέματα, όπως τα θέματα εκπαίδευσης, σπουδαίες ανακαλύψεις, επιστημονικά νέα κλπ. Αυτό συμβαίνει ασφαλώς γιατί η αγριότητα και το βάρβαρο πρόσωπο των κακοποιών βρίσκει καθημερινά πολλούς ακόλουθους οι οποίοι υπηρετούν την βία και το έγκλημα χωρίς ενδοιασμούς. 

Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς για να προστατευτούμε και αυτό το θέμα το θέσαμε ρωτώντας μέσω τηλεφώνου 100 άτομα από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Δείτε τι μας απάντησαν;;; 

1.Στο ερώτημα: Ζώντας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή που μένετε, νιώθετε ασφαλείς ή φοβάστε όταν κυκλοφορείτε μόνοι ή όταν βρίσκεστε σπίτι; 

10 απάντησαν: “Νιώθω ασφαλής και δεν υπάρχει λόγος να με τρομάζει κάτι” 

18 απάντησαν:“Είμαστε επηρεασμένοι με αυτά που διαβάζουμε και συμβαίνουν, όχι όμως παρανοϊκοί” 

39: απάντησαν: “Έχουμε υπάρξει θύματα κλοπών, ληστειών και διαρρήξεων”

23 απάντησαν: “Έχουμε δεχτεί επίθεση από κακοποιό (ξυλοδαρμό ή σεξουαλική παρενόχληση  ή βιασμό)”

10 απάντησαν: “Φοβόμαστε αλλά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε” 

2.Στο δεύτερο ερώτημα το οποίο θέσαμε: Έχετε λάβει ποτέ κάποια μέτρα ασφαλείας; Με ποιους τρόπους προφυλάγεστε (μόνοι ή με την οικογένεια σας)

36 απάντησαν: “Απλώς προσέχω όταν κινούμαι στον δρόμο και κλειδώνω το σπίτι” 

27 απάντησαν: “Έχουμε συναγερμό και άλλα συστήματα ασφαλείας” 

32 απάντησαν: “Δεν ξέρουμε αν είμαστε ασφαλείς ακόμα και στο ίδιο μας το σπίτι” 

5 απάντησαν: “Κάνω πολεμικές τέχνες”

3.Το τελευταία ερώτημα το ακούσαμε πρώτη φορά από τον δάσκαλο αυτοάμυνας Raptor krav maga και υπεύθυνο σε θέματα ασφαλείας, Γιώργο Μιμμή, όταν βρεθήκαμε σε ένα από τα σεμινάρια STAY SAFE, τα οποία παραθέτει παραδείγματα και συμβουλές.

Έχετε κάνει πλάνο με την οικογένεια σας, τι θα κάνετε σε περίπτωση εισβολής στο σπίτι σας ή αν ακούσετε κάποιον περίεργο ήχο; 

96 απάντησαν: “Πλάνο δεν έχουμε κάνει. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε. Τι πρέπει να κάνουμε;” 

4 απάντησαν: “Πλάνο δεν έχουμε αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε την οικογένεια μας” 

Το συγκλονιστικό αυτό ποσοστό το οποίο αγγίζει το 100% και αφορά στην απάντηση που λάβαμε στην τρίτη ερώτησης μας, με έκανε να θυμηθώ για ακόμη μία φορά αυτό που άκουσα στο σεμινάριο με τον κο Γιώργο Μιμμή, όπου όλοι δηλώσαμε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δεν έχουμε κάνει πλάνο, δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε συντονισμένα, όλοι μαζί ως οικογένεια…και ο πανικός είναι ο χειρότερος εχθρός.

Το να μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου και την οικογένεια σου είναι σημαντικό! Είναι σημαντικό να ξέρετε τι θα κάνετε όλοι μαζί ως μία ομάδα, να έχετε προετοιμαστεί, να έχετε κάνει πλάνο, να έχετε μιλήσει με τα παιδιά σας. Είναι σημαντικό να έχετε λάβει προληπτικά μέσα ασφαλείας. Να δυσκολέψετε το έργο των κακοποιών. Είναι σημαντικό να ξέρετε αυτοάμυνα. Να μπορείτε να υπερασπίσετε τον εαυτό σας σε μια δύσκολη στιγμή.  

Το άρθρο που ακολουθεί είναι βασισμένο στο θέμα το οποίο αναφέρουμε: Ληστεία, επίθεση, απαγωγή, βιασμός, εισβολή στο σπίτι… Υπάρχει τρόπος να προστατευτεί κάποιος;

Το δείγμα των 100 ατόμων προκύπτει: 30 από Ν.Αττικής, 20 από Θεσσαλονίκη, 20 από Πάτρα, 10 από Ηράκλειο Κρήτης, 10 από Ήπειρο, 10 από νησιά του Αιγαίου. 

 

Ερωτήσεις σχετικά με το θέμα στο info@juniorsclub.gr 

Για να επικοινωνήσετε με τον κο Μιμμή Γιώργο, δείτε την κάρτα που ακολουθεί:

raptor-krav-maga

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο