Ζώα

Δείτε τους 4 απλούς τρόπους που τα κατοικίδια συμβάλλουν σε ένα πιο υγιή τρόπο ζωής

Η φροντίδα για ένα κατοικίδιο ζώο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων κατάθλιψης, άγχους, διπολικής διαταραχής, διαταραχής μετα-τραυματικού άγχους και άγχους γενικά.

Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να αποκτήσετε υγιεινές συνήθειες στη ζωή μας με τους εξής τρόπους:

Κοινωνικότητα: Οι ιδιοκτήτες σκύλων συχνά σταματούν και μιλούν ο ένας στον άλλο καθώς κάνουν βόλτα. Υπάρχουν λέσχες και σχολές για κατοικίδια με πολλά μέλη που μπορούν να γνωριστούν μεταξύ τους.

Άσκηση:  Μια βόλτα με το σκύλο, να ιππεύετε ένα άλογο ή απλά το να κυνηγάτε ένα γατάκι είναι διασκεδαστικοί τρόποι άσκησης στο πρόγραμμά σας.

Μείωση του άγχους: Η συντροφιά ενός σκύλου μπορεί να συμβάλει στο να απαλλαγείτε από το άγχος, και να σας βοηθήσει στο να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση, ειδικά αν είστε απρόθυμοι να βγείτε στον έξω κόσμο. Η επαφή και η κίνηση είναι δύο υγιείς τρόποι για να διαχειριστείτε το άγχος.

Συντροφικότητα: Η φροντίδα ενός ζώου σας βοηθά να νιώσετε απαραίτητοι. Ένα κατοικίδιο καταπολεμά τη μοναξιά. Πολλοί ιδιοκτήτες «συζητούν» με τα κατοικίδιά τους, γεγονός που λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά.

Γι’αυτό αν έχετε τη δυνατότητα να πάρετε ένα ζωάκι, μη διστάσετε. Θα δείτε άμεσα τα οφέλη αυτής της συγκατοίκησης!

Μετάβαση στο περιεχόμενο