Αθλητισμός Προτεινόμενο

Δώρισαν τα όργανα του άτυχου 18χρονου ποδοσφαιριστή της Βέροιας – Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του νεαρού

Ο αιφνίδιος και ανεξήγητος θάνατος του 18χρονου τερματοφύλακα της Βέροιας, Στέλιου Μαρκούση, συγκλονίζει όχι μόνο την πρωτεύουσα της Ημαθίας αλλά και όλο το φάσμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, αφού ο άτυχος τερματοφύλακας δεν είχε προηγούμενο ιατρικό ιστορικό και καμιά εξέταση από όσες είχε κάνει στο παρελθόν δεν είχε καταδείξει υποψία προβλήματος.

Στο περιβάλλον του νεκρού και της οικογένειας του υπάρχει ατελείωτος πόνος αλλά και μεγαλείο ψυχής αφού οι γονείς του έδωσαν την άδεια να δοθούν τα όργανα του παιδιού τους για να βοηθηθούν συνάνθρωποι μας που τα έχουν ανάγκη.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πατέρας του αδικοχαμένου αθλητή ήταν στο γήπεδο την ώρα της κατάρρευσης του γιού του και παρακολουθούσε την προπόνηση, όπου είδε τον 18χρονο γιο του να καταρρέει μπροστά στα μάτια του και να χάνεται για πάντα. Οι σκηνές χθες το βράδυ στο νοσοκομείο της Βέροιας θύμιζαν αρχαία τραγωδία.

Πρόσωπα βουβά, τα λόγια λίγα και βαριά. Κάποιοι δε μπορούσαν να συγκροτήσουν τον λυγμό τους. Άλλοι απομακρύνονταν διακριτικά για να σκουπίσουν τα δάκρυά τους. Οταν συνέβη το τραγικό περιστατικό ειδοποιήθηκε αμέσως το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κατέφθασε αμέσως. Στο νοσοκομείο οι γιατροί πάνω από μια ώρα πάλευαν πάνω από τον 18χρονο Στέλιο για να τον επαναφέρουν.

Από ένα σημείο και μετά μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να συμβεί. Ένα θαύμα που δεν έγινε ποτέ. Ο Στέλιος έφυγε για πάντα. Τα αίτια του τραγικού γεγονότος θα αποσαφηνιστούν μετά την πραγματοποίηση νεκροψίας. Ο Στέλιος χθες το απόγευμα θα έκανε προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Μόλις είχε τελειώσει η προθέρμανση. Πήγε να καθίσει κάτω από τα δοκάρια… Εκεί που βάδιζε, ξαφνικά κατέρρευσε μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων. Έπεσαν επάνω του οι άνθρωποι της ομάδας. Σηκώθηκε για λίγο ψελλίζοντας “είμαι καλά”, αλλά κατέρρευσε πάλι… Αυτό ήταν…

Μετάβαση στο περιεχόμενο