Βιβλίο

«Δράση – Αντίδραση» και «Τα Πέντε Κλειδιά» δύο βιβλία για την αυτοβελτίωση και τις εργασιακές σχέσεις

Δράση – Αντίδραση

Η ζωή σου, οι κανόνες σου: Πώς η μέθοδος “Δράση-Αντίδραση” κρατάει το κλειδί της επιτυχίας!

Ένα πρωτοποριακό βιβλίο αυτοβελτίωσης!

Είστε έτοιµοι να κάνετε το πρώτο βήµα προς µια καλύτερη ζωή; Ανοίξτε αυτό το βιβλίο και ξεκινήστε το ταξίδι σας στη «Δράση-Αντίδραση».

H «Δράση – Αντίδραση» θα γίνει ο οδηγός σας για αυτογνωσία και ενδυνάµωση. Μέσα από τα κείµενά του, αυτό το βιβλίο σας καλεί να εξερευνήσετε τα µοτίβα και τις δυναµικές που διαµορφώνουν τη ζωή σας. Κατανοώντας τις συνέπειες των πράξεών σας, µπορείτε να κάνετε συνειδητές επιλογές σε απόλυτη ευθυγράµµιση µε τις αξίες, τα πάθη και τους στόχους σας.

Περιηγηθείτε στα κεφάλαια του βιβλίου και ανακαλύψτε νέα εργαλεία για να εντοπίσετε και να αλλάξετε περιοριστικές πεποιθήσεις, συνήθειες και συµπεριφορές. Αναλάβετε την ευθύνη της ζωής σας, διαµορφώστε την πραγµατικότητά σας και χτίστε µια ζωή γεµάτη σκοπό, νόηµα και χαρά.

Ένα βιβλίο αυτοβοήθειας µε αφηγήσεις από την πραγµατική ζωή, πρακτικές ασκήσεις και βαθυστόχαστους προβληµατισµούς, το οποίο θα λειτουργήσει σαν πυξίδα στο µονοπάτι σας προς µια ζωή γεµάτη σκοπό.

 

 

Τα Πέντε Κλειδιά

Συμβιωτικές Σχέσεις Εντός & Εκτός του Εργασιακού Χώρου

Το απόλυτο εργασιακό εγχειρίδιο για τις επαγγελματικές σχέσεις

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι µπορεί να συµβαίνει στα παρασκήνια µιας επιχείρησης, που την κάνει να λειτουργεί οµαλά; Αυτό το πρωτοποριακό εγχειρίδιο σας δίνει µια πλήρη εικόνα για να απογειώσετε τις σχέσεις εντός κι εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος.

Χρησιµοποιούµε τον κλάδο της φιλοξενίας ως φόντο για τη συζήτησή µας, διότι από τη φύση του χρειάζεται µεγάλο εργατικό δυναµικό.  Το ακροατήριό µας είναι τόσο ο απλός επισκέπτης (κάποιος δηλαδή που έχει µείνει σε κάποιο ξενοδοχείο και έχει αναρωτηθεί τι µπορεί να συµβαίνει στα παρασκήνια), όσο και ο ενεργός επαγγελµατίας στην παγκόσµια ακµάζουσα βιοµηχανία της φιλοξενίας.

Περνάµε το µεγαλύτερο µέρος της ενήλικης ζωής µας στην εργασία µας, όπου έχουµε τους περισσότερους φίλους µας και κατ’ επέκταση τις σχέσεις µας. Οι άνθρωποι είναι από τη φύση τους κοινωνικά πλάσµατα. Οι οργανισµοί από τη φύση τους είναι ανθρώπινες κατασκευές. Οι περισσότεροι από εµάς έχουµε µια ψυχολογική ανάγκη για την αίσθηση του ανήκειν. Η «ανάγκη του ανήκειν» είναι µία από τις πέντε παγκόσµιες αλήθειες ή βασικές ανθρώπινες ανάγκες που οι άνθρωποι επιζητούν.

Παρουσιάζουµε έναν «τρόπο σκέψης», ένα σύστηµα ή µια µέθοδο που ονοµάζεται Six Sigma, η οποία, µεταξύ άλλων, µας υποχρεώνει να εστιάζουµε στα γεγονότα και όχι µόνο στη διαίσθηση και να σκεφτόµαστε κριτικά. Χρησιµοποιώντας το σύστηµα σωστά, µπορεί να αποτελέσει καταλύτη για αποτελεσµατική αλλαγή, αναπτύσσοντας εξαιρετικές δεξιότητες και µια στάση νικητή.

Οι επιτυχηµένοι οργανισµοί προσθέτουν αξία εστιάζοντας στην εκτέλεση των σωστών στρατηγικών και έχοντας στόχους µε σκοπό. Επισηµαίνουµε µια αποδεδειγµένη βασική στρατηγική, η οποία είναι η τοποθέτηση «πρώτα οι άνθρωποι και µετά οι πελάτες». Δείχνουµε επίσης πώς οι «ανθρωποκεντρικοί οργανισµοί» έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας και επιβίωσης. Για τον σκοπό αυτόν, προτείνουµε πέντε βασικές στρατηγικές (εξού και ο τίτλος του βιβλίου) µαζί µε µια στρατηγική ή ένα στυλ διοίκησης που ονοµάζουµε «συµβιωτική ηγεσία».

 

 

Βιογραφικό Συγγραφέα 

Ο κοσµογυρισµένος ξενοδόχος Πίτερ Αλατσάς γεννήθηκε στην Ελλάδα, µεγάλωσε στην Αυστραλία και έλαβε µόρφωση στον Καναδά και τον κυβερνοχώρο. Χάρη στην εργασία του ως διευθυντή πολυτελών ξενοδοχείων, έχει ζήσει σε διάφορα µέρη ανά τον κόσµο, από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας µέχρι την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, το Μπρουνέι, την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αυστραλία, την Κίνα, τις ΗΠΑ, τα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα και τον Καναδά.

Ένας βετεράνος ξενοδόχος µε περισσότερα από 25 χρόνια εµπειρίας στον τουριστικό και τον εκπαιδευτικό τοµέα, ο Πίτερ Αλατσάς έχει ταξιδέψει σε µερικές από τις εξωτικότερες περιοχές του κόσµου. Και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών αυτών, εντρύφησε σε διάφορες φιλοσοφίες και κουλτούρες του πλανήτη. Έχει εκδώσει δύο ακόµα βιβλία: τα Symbiosis: Six keys to improving hotel owner-brand manager relationships through Symbiotic Leadership και Diplomats and Doormats: An Hotelier’s Odyssey.  Στο δεύτερο, έχει συµπεριλάβει µια συλλογή από πραγµατείες και άρθρα µε απόψεις και έχει συνδέσει τη µοναδική του κοσµοθεωρία µε θεωρίες φιλοσοφίας και διοίκησης. Με τον τρόπο αυτό, συνέθεσε ένα βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα και που πρέπει να το έχουν όσοι ασχολούνται µε τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Από τις Εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί το βιβλίο του «Τσάι µε τον Κοµφούκιο: Η εφαρµογή της κινέζικης σοφίας στα µεγάλα ερωτήµατα της ζωής» (2019).

 

 

 

 

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

 

Ανοσοθεραπεία- Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το σήμερα και το αύριο

Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή Αφής

Μετάβαση στο περιεχόμενο