Συνταγές

Εύκολο τσουρέκι

Το φτιάξαμε και σας το προτείνουμε!

Υλικά

600 γρ. αλεύρι σκληρό

150 γρ. ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

12 γρ. αλάτι (1/4 κ.γλ)

20 γρ. μαγιά νωπή

6 μικρά αυγά (παγωμένα από το ψυγείο)

5 γρ.μαχλέπι

5 γρ/ μαστίχα τριμμένη

1 αυγό για το αυγούλωμα

αμύγδαλο φιλέ

 

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βούτυρο. Ζυμώνουμε με το γάντζο για τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο που έχει μαλακώσει, συνεχίζοντας το ζύμωμα. Χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αυτό χρειάζεται αρκετή ώρα ζύμωμα. Μαζεύουμε το ζυμάρι σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Όταν το βγάλουμε, το μαλακώνουμε με τα χέρια μας, το χωρίζουμε στα τρία και φτιάχνουμε μια πλεξούδα. Βάζουμε τη ζύμη σε ζεστό περιβάλλον έως ότου να φουσκώσει (π.χ. σκεπασμένο με κουβέρτα). Χτυπάμε ένα αυγό με ελάχιστο νερό και αλείφουμε την επιφάνεια του τσουρεκιού προσεκτικά και απαλά ώστε να μην το τραυματίσουμε και ξεφουσκώσει. Τέλος πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο