Εμβόλια

Εγκρίθηκε το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό

H αρμόδια Επιτροπή ενέκρινε το νέο, επικαιροποιημένο εμβόλιο Comirnaty XBB.1.5 της Pfizer, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Το νέα αυτό προσαρμοσμένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού σηματοδοτεί ακόμη ένα σημαντικό ορόσημο στην καταπολέμηση του κορονοϊού. Πρόκειται δε, για την τρίτη προσαρμογή αυτού του εμβολίου για να ανταποκριθεί σε νέες παραλλαγές του Covid-19. 

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Το εμβόλιο είναι εγκεκριμένο για ενήλικες, παιδιά και βρέφη άνω των 6 μηνών. Σύμφωνα με το προηγούμενες συστάσεις του EMA και του ECDC, ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 5 ετών που χρειάζονται εμβολιασμό θα πρέπει να λαμβάνουν μία εφάπαξ δόση, ανεξάρτητα από το ιστορικό εμβολιασμού τους για τον κορωνοϊό.

«Χαιρετίζω αυτήν την πολύ έγκαιρη έγκριση του προσαρμοσμένου εμβολίου για την COVID, το οποίο θα στοχεύει σε αναδυόμενες και εξαπλούμενες παραλλαγές. Η COVID-19 θα κυκλοφορεί παράλληλα με την εποχική γρίπη κατά την επερχόμενη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι» υπογράμμισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

Η Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε πως «αυτή η πιθανή διπλή απειλή θα θέσει τα ευάλωτα άτομα σε αυξημένο κίνδυνο και θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Ο εμβολιασμός είναι το πιο αποτελεσματικό μας εργαλείο κατά των δύο ιών, και ως εκ τούτου ενθαρρύνω όλους όσοι το δικαιούνται , ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους, να ακολουθήσουν τις επιστημονικές συστάσεις και να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό».

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/ECDC

Νόσος Χ: Οι επιστήμονες ετοιμάζουν εμβόλιο για πιθανή επόμενη πανδημία

Μετάβαση στο περιεχόμενο