Το τι μπορεί να επιτύχει ο καθένας μας εξαρτάται από τις σωματικές και πνευματικές ικανότητες που έχουμε. Οι σωματικές ικανότητες μας είναι κάτι που εξελίσσεται, βελτιώνεται και αλλάζει με την άσκηση, την προπόνηση και το χρόνο. Μπορεί όμως και να μειωθούν δραματικά λόγω κάποιας εκ γεννητής ή επίκτητης ασθένειας ή ενός ατυχήματος. Οι πνευματικές μας ικανότητες από την άλλη πλευρά γνωρίζουν μόνο τα όρια που εμείς θα ορίσουμε. Αυτό είναι το δικό μου πιστεύω, θεωρώντας ότι το μυαλό είναι ο πιο δυνατός μας μυς.
Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Η θέληση, το πείσμα, η επιμονή είναι δυνατά εργαλεία για να καταφέρει ο κάθε άνθρωπος αυτό που σε άλλους δείχνει ακατόρθωτο. Όχι, δε θα μιλήσουμε για θαύματα, ούτε υπερήρωες σε αυτό το άρθρο. Ένα παιδί με αναπηρία είναι απλά αυτό, ένα παιδί με αναπηρία. Ας μην αλλοιώνουμε το γεγονός με βαρύγδουπες δηλώσεις. Το πως κατάφερε όμως η 10χρονη Χάλι (Hallee McCoombes) να πάρει μέρος σε τρίαθλο, να καταρρίψει τα ρεκόρ και να συνεχίσει την προσπάθεια της, θα αφήσουμε να μας το εξηγήσει η ίδια.
Φράσεις όπως ποτέ δε θα τρέξεις, ήταν αυτές που μου έδωσαν το κίνητρο!
Οι γιατροί είχαν ανακοινώσει στην Κριστίν (Christine McCoombes) πως η κόρη της δε θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει. Τώρα όμως στην τρυφερή ηλικία των 10, η μικρόσωμη αθλήτρια τριάθλου, είναι μια πρωταθλήτρια της Αυστραλίας. Κατέχει 6 εθνικά ρεκόρ: στα 100, 200. 400. 800 και 1500 μέτρα. Και μπορεί σε 6 χρόνια από τώρα να κάνει το ντεμπούτο της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Η Χάλι πάσχει από Δισχιδής Ράχη(Spina Bifida) και πρόσφατα πήρε μέρος στο τρίαθλο πρωταθλητισμού που συμμετέχουν όλα τα σχολεία της πολιτείας του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. “Φράσεις όπως ποτέ δε θα τρέξεις ή δε θα μπορέσεις να πάρεις μέρος σε κανένα άθλημα, απλά με εμπνέουν, μου δίνουν το κίνητρο. Όταν τα λένε όλα αυτά, απλά δεν τους ακούω. Μερικές φορές είναι δύσκολο, ειδικά μετά από χειρουργεία που δυσκολεύομαι να σηκωθώ από το αναπηρικό μου αμαξίδιο”.
Η μητέρα της εξηγεί: “τα πάντα έχουν επηρεαστεί από την ασθένεια της. Ο εγκέφαλος της, ο συντονισμός της και φυσικά έχει πολλούς μυς και νεύρα τα οποία είναι κατεστραμμένα. Οι άνθρωποι γύρω της όμως έχουν ξεκινήσει να βλέπουν πως είναι ικανή να κάνει τα πάντα”. Στη γραμμή του τερματισμού μετα βίας μπορεί να μιλήσει ή να περπατήσει όμως από το κάθισμα του αμαξιδίου της βλέπεις ότι χαμογελά. “Το αγαπώ όταν το κάνω, και έχει πλάκα”, λέει εξουθενωμένη.
Είναι πηγή έμπνευσης για όλους.
Η Χάλι παίρνει μέρος και σε αγώνες με εμπόδια, κατακτά τα ρεκόρ, παρόλο που δεν μπορεί να νιώσει τα πόδια της στο έδαφος. Λιγότερο από ένα χρόνο πριν ανασάλευε στο κρεβάτι του νοσοκομείου μετα από χειρουργείο. Τώρα βουτάει στο νερό και ας μην μπορεί να συναγωνιστεί με τα άλλα παιδιά γιατί δεν έχει αίσθηση στα πόδια της. Κολυμπά μόνο με τα χέρια της και όταν κουραστεί δεν εγκαταλείπει, γυρίζει και συνεχίζει με την πλάτη της στο νερό(ύπτιο).
Είναι εκπληκτικό το ότι μπορεί και τρέχει ενώ δεν έχει καθόλου τις αισθήσεις τις στη μέση ή στα γόνατα της και κάτω. Μόνο τους κραδασμούς και τις δονήσεις στο σώμα της. Καταφέρνει όμως να κολυμπήσει 100 μέτρα και να τρέξει 1χλμ. Ο γενικός διευθυντής του τριάθλου Τιμ (Tim Harradine) δήλωσε πως: “Είναι μια έμπνευση για εμένα, καθημερινά. Είναι αυτό που με σηκώνει από το κρεβάτι μου το πρωί και πηγαίνω στη δουλειά ενθουσιασμένος”.
Ο στόχος της είναι οι Παραολυμπιακοί αγώνες, όμως σε αυτό το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα δεν υπάρχουν αντίστοιχα αθλήματα για να πάρει μέρος. Έτσι θα πρέπει να αφοσιωθεί στο τένις και στο τρίαθλο. Οι Παραολυμπιακοί του 2032 που θα γίνουν κοντά της στο Μπρίσμπεϊν διαγράφονται αρκετά μακριά. Για αυτό έχει βάλει στο μάτι τους Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες. Θα είναι ήδη 16 χρονών και ευελπιστεί να παραδειγματίσει κι άλλους να ακολουθήσουν το δικό της μονοπάτι. “Απλά βγες εκεί έξω και κάνε ότι καλύτερο μπορείς”, είπε στο τέλος με αυτοπεποίθηση η νεαρή αθλήτρια.
Ο Αντώνης Ρέμος δημοσίευσε φωτογραφία με την 7χρονη κόρη του Ελένη!