Απόψεις Προτεινόμενο

Ελένη Βασιλοπούλου: “Πράξη ελέους με μια φανουρόπιτα;”

της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου  @elena_juniorsclub

Επίκληση προς τον Άγιο Φανούριο κάνουμε όσοι έχουμε χάσει αντικείμενα, ελπίδες, συναισθήματα, προορισμούς… Όσοι χαμένοι νιώθουμε σε μονοπάτια αδιάβατα όταν βρεθούμε, για να μας οδηγήσει εκεί που η λύτρωση μας περιμένει.

Προσωρινή η χαρά που νιώθουμε όταν ανακαλύπτουμε αυτό που με τόση προσευχή έχουμε ζητήσει να μας φανερώσει ο Άγιος. Ανικανοποίητοι «χριστιανοί», πιστοί κατα τ΄άλλα…, συρρέουν ανήμερα της εορτής του, στις 27 Αυγούστου, σε εκκλησίες και μοναστήρια, με μια φανουρόπιτα στα χέρια. Οι περισσότεροι δε, έχουν δοξολογήσει τον Άγιο μια μέρα πριν με τον εσπερινό, ζητώντας συγχώρεση και αναζητώντας το «φως» που θα φωτίσει το δρόμο τους.

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ

Στο όνομα του Αγίου Φανουρίου και στην ανάγκη μας να πραγματοποιήσουμε την ευχή μας, κάνουμε μια μεγαλειώδη πράξη ελέους. Η ιδιοτέλεια μετατρέπεται σε ανιδιοτέλεια και η προσευχή μας συμπεριλαμβάνει την συγχώρεση κάποιου άλλου. Ζητώντας συνάμα συγχώρεση για τη μητέρα του Αγίου Φανουρίου η οποία ήταν πόρνη, ο εγωκεντρισμός μας μεταλλάσσεται και η αμετάκλητη στάση μας απέναντι στο συνάνθρωπο που γίνεται εύκολο «αντικείμενο» της κρίσης μας, γαληνεύει.

Αυτή η μεγαλειώδης πράξη ελέους μας μετατρέπει σε ανθρώπινα όντα με αλληλέγγυα συναισθήματα. Μας απαλλάσσει από την εκβαρβάρωση και την ιδιοτέλεια. Αυτή η πράξη προσφέρει τροφή για σκέψη, ενδεχομένως να προσφέρει και τη λύση για μια κοινωνική ζωή με αξίες και ιδανικά…

Κάτι που έχουμε χάσει στο πέρασμα των χρόνων και των υλικών αναγκών… Μια μέρα σαν αυτή, ας μην παέι χαμένη… Ας τραφεί η ψυχή και ας ξυπνήσει ο νους, μπας και αλλάξει η ζωή μας! 

Η συνταγή της μαμάς: Φτιάξτε την πιο νόστιμη φανουρόπιτα!

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο