Juniors Trends

‘Ελληνες φοιτητές σχεδίασαν μονοθέσιο όχημα και κατέκτησαν την δεύτερη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό – Δείτε εικόνες

Ορμητικοί και χαρούμενοι επέστρεψαν οι «Κένταυροι» στον Βόλο. Η φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Centaurus Racing Team παρουσίασε το νέο μονοθέσιο όχημά της, ονόματι Αμφίονα, στον 20ό διαγωνισμό Formula Student στη Μ. Βρετανία, αφήνοντας… εποχή.

«Μας κατέταξαν στην 1η θέση για το design και στην 3η θέση για το επιχειρηματικό πλάνο που επιδείξαμε, με αποτέλεσμα να έρθουμε στη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη μεταξύ 35 ομάδων από όλο τον κόσμο», εξηγεί στην «Κ» ο 22χρονος φοιτητής Δημήτρης Αργέντος, που ανήκει σε μια από τις υποομάδες, αυτή που ασχολείται με τον σχεδιασμό και τη λειτουργία του κινητήρα.

406efa94e077de5327b941d9ac29d990

«Διαγωνιστήκαμε συνειδητά αυτή τη φορά στην κατηγορία Class 2, που αφορά μερικώς κατασκευασμένα μονοθέσια και ολοκληρωμένα σχέδια, γιατί είχαμε αποφασίσει να μοιράσουμε τον σχεδιασμό σε δύο φάσεις, προκειμένου να εστιάσουμε του χρόνου στην άρτια κατασκευή του», διευκρινίζει ο κ. Αργέντος. Οι διακρίσεις –κατέκτησαν ένα σπάνιο ρεκόρ, 147 από τους 150 βαθμούς– τους επιτρέπουν να ονειρεύονται μια επιτυχημένη… κούρσα για τον Αμφίονα, που διαθέτει τετρακύλινδρο κινητήρα 600 κυβικών, σωληνωτό σασί από χάλυβα και πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

Οι «Κένταυροι» τη χρονιά 2018-19 θα σβήσουν δέκα κεράκια. «Η τεχνογνωσία εμπλουτίζεται, τα μέλη ανανεώνονται». Κατά μέσον όρο κάθε φοιτητής αφιερώνεται στο απαιτητικό πρότζεκτ για ενάμιση χρόνο.

c1db3c0deb13e9a192450933205b2d24

«Εχουμε τη συμπαράσταση του πανεπιστημίου και την οικονομική υποστήριξη πλήθους χορηγών από την ευρύτερη περιοχή του Βόλου, χάρη στους οποίους κατορθώνουμε να προμηθευτούμε τις πρώτες ύλες για τις κατασκευές».

Στη διάρκεια του διαγωνισμού ήρθαν σε επαφή με συνομηλίκους τους από όλο τον κόσμο. Στις περισσότερες χώρες ανάλογα πρότζεκτ εντάσσονται στο επίσημο ακαδημαϊκό πρόγραμμα, ενώ αποτελούν «δυνατό χαρτί» για μια καριέρα στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. «Εμείς ασχολούμαστε με την κατασκευή του μονοθέσιου μόνο από μεράκι, αφού δεν συνδέεται με το ακαδημαϊκό μας πρόγραμμα και την αποκτηθείσα εμπειρία· μόνο στο εξωτερικό μπορούμε να την αξιοποιήσουμε», καταλήγει ο 22χρονος.

e71e6ea51d1b1e1f13d18edc5d717c79-1200x799

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο