Προτεινόμενο Πρωταγωνιστές

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Πατρών: “Ο ήλιος είναι φίλος μας ή εχθρός μας;”

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Πατρών, με πρόεδρο του Παραρτήματος Πατρών, τον καθηγητή κο Αργυρίου Θανάση, απαντά στο ερώτημα μας: “Ο ήλιος είναι φίλος μας ή εχθρός μας;”

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η λελογισμένη και φροντισμένη επαφή με τον ήλιο δεν είναι ανθυγιεινή, αντίθετα βοηθά την υγεία μέσω της παραγωγής της βιταμίνης D.

Το πρόβλημα είναι η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο.

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι σημαντικός παράγοντας δημιουργίας καρκίνου δέρματος, όχι μόνο των πιο «αθώων» μορφών που είναι το βασικοκυτταρικό και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, αλλά και του μελανώματος.

Η υπεριώδης ακτινοβολία τα τελευταία χρόνια φτάνει στην επιφάνεια της γης πιο έντονη, γιατί μειώθηκε το στρώμα του όζοντος της ατμόσφαιρας, που συγκρατεί μέρος της το οποίο συγκρατεί την υπεριώδη ακτινοβολία.

Η έντονη, παρατεταμένη και επανειλημμένη έκθεση του απροστάτευτου δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί ανεπανόρθωτες βλάβες στο DNA των κυττάρων στο δέρμα, οι οποίες το αλλοιώνουν και συντείνουν στην εμφάνιση του καρκίνου.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτούν τα βρέφη και τα παιδιά, στα οποία πρέπει να αποφεύγεται το ηλιακό έγκαυμα.

Προσοχή! Αποφεύγετε το διάστημα από τις 11:00 – 17:00. Να θυμάστε πάντα, ότι οι υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου μπορούν να σας βλάψουν ακόμη και αν έχει συννεφιά.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε και στην Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  στη στήλη της δημοσιογράφου, Ελένης Βασιλοπούλου, “Ξέρω τι θέλει ένα παιδί” σε συνεργασία με το www.juniorsclub.gr, όπου παρουσιάζονται κάθε Σάββατο, θέματα για παιδιά, εφήβους και γονείς. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για κάποιο θέμα ή κάποια συνέντευξη, στείλτε μήνυμα στο email: info@juniorsclub.gr

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook:  juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Λιμενάρχης Πατρών, Χανουμίδης Λάζαρος: “50% θάνατοι στη θάλασσα οφείλονται στο αλκοόλ” Τι πρέπει να ξέρετε για τα θαλάσσια σπορ;

Μετάβαση στο περιεχόμενο